Namamio 13-godišnjakinju pa završio u zatvoru: "Nisam znao da je tako mlada"

Foto: nestali.hr

44-GODIŠNJAK iz Muća, koji je danas priveden na ispitivanje u Državno odvjetništvo u Splitu zbog čak četiri kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, pritvoren je da ne utječe na svjedoke. Sudac istrage odbio je zahtjev Državnog odvjetništva da mu se istražni zatvor odredi i zbog ponavljanja djela jer je dosad neosuđivan. Državno odvjetništvo žalit će se na ovakvu odluku suca istrage. 

44-godišnjak je priveden nakon što je u petak u njegovoj kući pronađena 13-godišnjakinja iz Njemačke koja je s roditeljima bila na ljetovanju u Tučepima. Nestanak je bio prijavljen četiri dana ranije, a policija je 44-godišnjaka pronašla po porukama koje je na Fejsu izmijenjivao s 13-godišnjakinjom. Nije inače bio prijavljen pod svojim pravim identitetom.

Djevojčici poslao fotografiju ukrućenog spolovila 

Policija ga je osumnjičila za mamljenje djece za zadovoljavanje spolnih potreba, upoznavanje djece s pornografijom te dva djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 18 godina. Sumnjiči se da je djevojčici poslao fotografiju svog spolovila u erekciji, s njom gledao porniće te da ju je dirao po intimnim dijelovima tijela.

On sve poriče. Tvrdi da je 13-godišnjakinju htio odmah vratiti kući kada ju je vidio. "Nisam znao da je tako mlada. Htio sam je vratiti, ali ona se nije htjela vratiti roditeljima", kazao je istražiteljima. Spavali su, tvrdi, u posebnim sobama.

Kako neslužbeno doznajemo, 44-godišnjak je u invalidskoj mirovini, ima status HRVI i boluje od PTSP-a te se psihijatrijski liječio i uzima terapiju. Čini se da je umislio da je zaštitnik djevojčice.

Pročitajte više