Napad u Nizozemskoj, dvoje mrtvih. Policija pucala na muškarca sa samostrelom

Foto: Twitter

DANAS je u gradu Almelo u Nizozemskoj došlo do napada.

U napadu, koji se dogodio jutros u Almelu, ubijeno je dvoje ljudi, a jedna osoba je ozlijeđena. Osumnjičenik je ranjen i uhićen, javljaju lokalni mediji. Iako su motivi napadača i dalje nepoznati, vlasti napad ne tretiraju kao teroristički, objavio je De Telegraaf pozivajući se na glasnogovornika policije. 

Na licu mjesta viđeno je šest kola hitne pomoći i više policijskih vozila te ekipa specijalne policije.

Polugoli muškarac s balkona pucao po prolaznicima?

RTV Oost objavio je snimku koja prikazuje polugolog muškarca sa samostrelom na balkonu, dok se u pozadini čuje hitac iz vatrenog oružja. Muškarac je navodno iz samostrela s balkona pucao po prolaznicima.

Policija je ispalila više hitaca prilikom uhićenja osumnjičenika.

Policija je prvo na Twitteru objavila da je situacija pod kontrolom, ali su naknadno objavili da se radi o situaciji koja se označava kraticom GRIP3, što znači da je u tijeku situacija opasna za građane.

Društvenim mrežama kruže snimke koje prikazuju akciju policije.

Što je sve objavila policija?

Oko 10 sati policija je prvo objavila da je u tijeku intervencija vezana uz napad nožem te da su policijski službenici bili prisiljeni upotrijebiti vatreno oružje.

"Situacija trenutno nije sigurna, klonite se ove lokacije", objavili su.

 

Oko 15 minuta kasnije policija je objavila da se radi o situaciji označenoj kraticom GRIP1: "Taktički tim policije uhitio je jednu osobu, situacija je pod kontrolom."

No pola sata kasnije situacija je označena kraticom GRIP3. To znači, prema vladinoj stranici posvećenoj sigurnosti i borbi protiv terorizma, da postoji prijetnja populaciji, obično u jednom okrugu.

Situacija se primirila oko 12:45, javljaju lokalni mediji.

Uskoro opširnije

Pročitajte više