Napadač je ispred vlade ispucao 20 metaka, drugom policajcu zrno je prošlo kroz hlače

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

DANIJEL BEZUK, 22-godišnjak iz Donjeg Kletišta, u ponedjeljak je dugim vatrenim oružjem pucao na Markov trg, ozlijedivši pritom 31-godišnjeg policajca. Rafalom je oštetio vanjski dio zgrade vlade i dva ureda u Banskim dvorima. 

Prema najnovijim informacijama jedan hitac propucao je i službenu odoru drugog policajca, potvrđeno je Telegramu. Propucan mu je džep na službenim hlačama. Treći policajac prošao je neokrznut.  

Bezuk je ispalio više od 20 hitaca od kojih su četiri pogodila policajca Oskara Fiurija. On se, nakon višesatne operacije, oporavlja u Kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice.

Na prozorima ureda Banskih dvora su razbijena stakla, a meci su pogodili zidove i ormare u uredima u kojima inače rade četiri djelatnice Ureda za zakonodavstvo. 

Napadač je pucao u prozore prizemnih ureda u Banskim dvorima, a meci su probili stakla dva ureda u kojima u vrijeme napada nije bilo zaposlenih. Na prozorima oba ureda ostale su rupe od metaka. U uredu koji je okrenut prema Ulici Tituša Brezovačkog metak je oštetio ormar, a o silini pucnjave svjedoči i knjiga Narodnih novina na kojoj je ostala velika rupa od metka. 

Na zidovima druge prostorije, koja se nalazi neposredno prije ulaza u Banske dvore i gleda na crkvu svetog Marka, vide se dvije rupe od metka. 

Glasnogovornik vlade Marko Milić rekao je da u tim uredima rade četiri djelatnice Ureda za zakonodavstvo. 

Pročitajte više