Pijan napao ženu, umrla od šoka. Ima debeli dosje, supruzi udarao glavom o frižider

Foto: Ivo Ravlić/Cropix

Policija je jučer privela 40-godišnjeg muškarca nakon što je preminula 73-godišnja žena koju je prethodno odgurnuo na ulici, potvrdili su iz PU splitsko-dalmatinske. "Muškarac u dobi od 40 godina je priveden te se nalazi pod nadzorom policije. Na mjestu događaja u tijeku su očevid i druge radnje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti tog događaja", kazali su iz splitske policije.

Sve očevice pozvali su da se jave policiji na broj 192, a o tom slučaju obaviješteno je i nadležno državno odvjetništvo.

Policijska postaja u Makarskoj jučer je u jutarnjim satima primila dojavu 73-godišnje žene o muškarcu koji ju je odgurnuo na ulici, a njenog psa udario nogom. Toj je ženi pozlilo nedugo nakon poziva, a preminula je nakon pružene reanimacije.

Napadač ima debeli dosje

Kako doznaje Dalmatinski portal, napadač je 40-godišnji Lj. M. Slijedi mu ispitivanje u Državnom odvjetništvu i sasvim izvjesno određivanje istražnog zatvora budući da ima dosje koji uključuje i kaznene postupke zbog krađa i nasilja.

Prije četiri godine osuđen je na devet mjeseci zatvora zbog obiteljskog nasilja nad nevjenčanom suprugom. Udarao je njezinom glavom o frižider. Kaznu od šest mjeseci postrožio je viši sud uvaživši argumentaciju Državnog odvjetništva i raniju osuđivanost na štetu iste osobe.

Jučer u trenutku uhićenja, nešto iza 11 sati, bio je alkoholiziran. Dalmatinski portal doznaje da se radi o koncentraciji alkohola većoj od 2 promila.

Susjede: Rekao je da će je ubiti

Susjede preminule žene ispričale su za Slobodnu Dalmaciju da je iza nje ostao bolesni sin.

"Još ne mogu vjerovati da naše drage Milke više nema. U zgradi je živjela 25 godina i samo je vodila brigu o sinu i sebi. Jutros su Milkina bolesnog sina obišli socijalna radnica i policajci. Vodila nas je u svoju vikendicu u Rašćanima koju je sredila sa suprugom, a svakog dana je šetala psa oko zgrade.

Jučer, kada je Milka preminula, pas je najprije ležao pokraj nje na stubištu, a poslije je gotovo četiri sata stajao sam zavezan za ogradu, i dali su mu i vode i hrane, ali ništa nije htio, već je samo gledao kao neki stari tužni čovjek. Poslije su ga odveli volonteri iz udruge za zaštitu životinja", kazale su.

"Čule smo da joj je 40-godišnjak prije napada rekao da će ubiti i nju i psa od kojeg će napraviti ćevape. Ma, to je strašno što se dogodilo", ispričale su susjede.

Pročitajte više