Napadnuto ministarstvo unutarnjih poslova u Kabulu, jedan policajac poginuo

Foto: Gulliver Getty

MILITANTI naoružani jurišnim puškama i ručnim bacačima su u Kabulu napali snažno utvrđeno sjedište ministarstva unutarnjih poslova, a u sukobu koji je trajao nešto više od dva sata poginuo je jedan policajac, dok je petero ranjeno, javlja Reuters.

Militanti su prvo ispred zgrade detonirali autobombu, a potom je nekoliko napadača ušlo u zgradu. Najib Danish, glasnogovornik ministarstva, kazao je da je u napadu sudjelovalo 10 militanata te da je u sukobu koji je izbio nakon upada u zgradu jedan policajac poginuo, a pet ih je ranjeno.

Raznio se unutar zgrade

Prema višem dužnosniku ministarstva, jedan se napadač raznio unutar zgrade, dok je drugi pružao otpor s promatračnice. Napadači se nisu uspjeli probiti u glavne zgrade ministarstva jer su dosta udaljene od glavnog ulaza, a kako je između njih veliki ravan prostor afganistanskim snagama sigurnosti nije bilo teško obuzdati taj napad.

Za sada nitko nije preuzeo odgovornost za ovaj posljednji u nizu napada u Kabulu ove godine u kojima je poginulo više stotina ljudi. Sigurnosno stanje u zemlji pred parlamentarne izbore i izbore u županijama najavljene za listopad se pogoršava. Afganistanske vlasti su upozorile na moguće "složene napade" talibana na vladine zgrade i strana predstavništva u zemlji.

Pročitajte više