Napao zagrebačkog policajca u stanici i završio u istražnom: "Nisu me pustili na WC"

Ilustracija: Shutterstock

Muškarac u dobi od 35 godina je završio u istražnom zatvoru nakon što je ovog ljeta fizički napao zagrebačke policajce u postaji jer ga, kako je rekao, nisu pustili na toalet.

U presudi stoji da se sve dogodilo u lipnju ove godine iza ponoći u službenim prostorijama PU zagrebačke. Muškarac je najprije od policajca tražio dozvolu odlaska na WC, a kada mu je policajac skidao lisice, udario ga je nogom u potkoljenicu, piše Danica.

Ozlijedio policajca u postaji

Potom se 35-godišnjak pokušao samoozlijediti tako što je glavom udario u metalni ormar, na što su ga policajci uhvatili za ruke i srušili na pod.

Nakon toga su ga policajci uhvatili za ruke i srušili na pod. Međutim, muškarac je potom više puta udario policajca nogom u potkoljenicu za vrijeme dok mu je stavljao lisice.

U napadu je policajac zadobio ozljede u vidu hematoma na nozi, piše Danica. Muškarca se teretilo za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi u pokušaju. Zato je puna tri mjeseca proveo u istražnom zatvoru, a ovih dana je izveden pred kaznenu sutkinju.

"Pustili su me na WC tri sata nakon što sam tražio"

Muškarac se pred sutkinjom branio da se ljutio zbog ponašanja policajaca koji ga nisu pravovremeno pustili na toalet. Kaže da je zato njegova reakcija bila takva i da su ga na WC pustili tek tri sata nakon što je tražio.

"Žao mi je zbog ozljede policajca, kao i zbog cijelog događaja, ali ništa od toga se ne bi dogodilo da su me pustili na vrijeme na WC. Vrijeme provedeno u istražnom zatvoru mi je bilo izrazito teško jer sam promijenio tri sobe, a u jednoj od njih mi je jedan od zatvorenika prijetio.

Prije uhićenja imao sam dogovoren sezonski posao u Zadru kao kuhar u restoranu, u kojem sam već prije radio. Sad je to propalo", rekao je 35-godišnjak, prenosi Danica.

Sutkinja je muškarca proglasila krivim i kaznila ga s 10 mjeseci uvjetnog zatvora. Od kazne mu se oduzimaju tri mjeseca koja je proveo u istražnom zatvoru zbog napada na policajce. S obzirom na to da je presuda nepravomoćna, 35-godišnjak ima pravo žalbe.

Pročitajte više