Napisana prva kazna za otpad, Zagrepčanin osim vrećice bacio i glomazni otpad

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

U ZAGREBU je počela prilagodba na novi sustav odvoza otpada, a napisana je i prva kazna te je izrečeno 70-ak upozorenja.

Jedna kazna od 700 kuna izdana je osobi koja je odložila glomazni otpad, dok je za ostale prijestupe izrečeno oko 70 upozorenja. Do sada je prodano oko 600 tisuća paketa plavih vrećica, a sav novac ide izravno Čistoći. 

"U gradskoj jezgri živi 20.000 ljudi, a u prvih par dana je izdana samo jedna kazna. Komunalni redar je kaznio sa 700 kuna osobu koja je na javnoj površini ne samo odlagala miješani, nego i glomazni otpad. To ćemo itekako kažnjavati", rekao je Tomašević na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi. Osoba je kaznu platila odmah na licu mjesta jer je znala što radi, dodao je.

HDZ-ovac: I dalje imamo konfuziju među građanima

"I dalje imamo konfuziju među građanima, niz pitanja i niz problema s kojima se građani svakodnevno susreću. Kontejneri su i dalje puni, Čistoća s odvozom kasni", rekao je Maksimilijan Šimrak iz zagrebačkog HDZ-a.

Marko Sladoljev iz zagrebačkog Mosta kaže da ono što oni žele od Čistoće jest da se novac od vrećica ulaže u infrastrukturu. "Da ulaže u vozni park kako bi građani imali pravu uslugu", govori Sladoljev, piše HRT.

Pročitajte više