Napulj: Akcija talijanske policije protiv mafije

U PROTUMAFIJAŠKOJ operaciji u Napulju talijanska policija uhitila je u utorak 52 osobe, među kojima je i Ciro Di Lauro, sin mafijaškog šefa Paola, koji se već dvije godine nalazi u bijegu i oko čijeg se nasljedstva otvorio proteklih mjeseci pravi rat, a samo u mjesec dana ubijene su 24 osobe.

Protumafijaško tužiteljstvo izdalo je 65 naloga za uhićenje pod optužbama za udruživanje u kriminalne organizacije, ali i za 4 ubojstva. Policija je provela operaciju u napuljskim četvrtima Scampia i Secondigliano u kojima je proteklih dana vođen međumafijaški rat.

Ministar unutarnjih poslova Giuseppe Pisanu pohvalio je posao talijanske policije i naglasio kako je od 1. studenoga do danas 686 osoba osumnjičenih za mafijaške zločine.

Talijanski predsjednik Carlo Azeglio Ciampi čestitao je ministru Giuseppeu Pisanu na "važnoj policijskoj operaciji" u Napulju, provedenoj po nalogu republičkog tužiteljstva, u kojoj je uhićeno više od 50 osoba.

U operaciji su, osim policije, sudjelovali i vatrogasci koji su trebali rušiti i probijati željezna vrata i ograde imanja na kojima su se nalazile osobe koje je trebalo uhititi.

Pročitajte više