Našice: Nagodba s nasljednicima obitelji Pejačević - 530 tisuća kuna za zemljište

NAGODBOM o naknadi za oduzetu imovinu između grada Našica i nasljednika grofovske obitelji Pejačević, koju su danas u tom gradu potpisali Ladislav Laszlo grof Pejačević i gradonačelnik Zdravko Rončević, nasljednicima obitelji koja danas živi u Austriji bit će isplaćeno više od 530 tisuća kuna za zemljište na kojem će grad izgraditi poduzetničku zonu.

Našički gradonačelnik Zdravko Rončević rekao je kao je time postignut znatan napredak u stvaranju poduzetničke zone i pokretanju našičkog gospodarstva.

Po nagodbi, koju je prije potpisivanja prihvatilo Gradsko vijeće, grad će nasljednicima Pjeačevićevih isplatiti 530.628 kuna, a obitelj će u vlasništvo dobiti i četiri infrastrukturno opremljene parcele u budućoj industrijskoj zoni.

Ladislav grof Pejačević ističe kako obitelj Pejačević zanima razvoj poduzetništva te će nastojati osigurati i priljev kapitala te zajedno s gradskom upravom pomoći razvoju našičkog kraja, možda čak i regiie, jer, kako kaže, taj kraj Pejačevići još smatraju svojim zavičajem.

Pročitajte više