Našice: Zaustavljeni bjegunci pred policijom

DJELATNICI osječko-baranjske Policijske uprave noćas su, nešto iza ponoći, u Našicama zaustavili i priveli četvoricu hrvatskih državljana koji se, vozeći se osobnim automobilom, prethodno nisu zaustavili na tri blokadna mjesta u Požeško-slavonskoj županiji, izvijestila je danas ta PU.

Nakon dojave požeško-slavonske PU da se prema Našicama kreće osobni automobil njemačkih registracijskih oznaka, u kojemu se nalaze četiri osobe, u našičkoj Ulici kralja Tomislava postavljena je blokada s uređajem za prisilno zaustavljanje vozila ("jež").

Oko 0,15 sati vozač je pokušao bez zaustavljanja proći blokadu, ali se vozilo nakon nailaska na "ježa" zaustavilo. Kako bi se spriječio njihov daljnji bijeg, nad četvoricom hrvatskih državljana, zatečenih u vozilu, primijenjena su sredstva prisile, a nakon toga su privedeni u službene prostorije.

Kriminalističkom je obradom utvrđeno da je 24-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova, upravljajući vozilom, u blizini Gradca Našičkog u više navrata pokušao s ceste izgurati policijsko vozilo, u kojemu su se nalazila dva djelatnika požeške Policijske postaje.

Protiv njega će biti podnesena kaznena prijava zbog napada na ovlaštenu službenu osobu te prekršajna prijava zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Također je utvrđeno da je za 28-godišnjem hrvatskim državljaninom iz Tenje na snazi tjeralica te je nakon kriminalističke obrade, na temelju rješenja o određivanju pritvora našičkog Općinskog suda, priveden u osječki zatvor.

Sve četiri osobe evidentirane su kao počinitelji više kaznenih djela, imovinskih delikata, a s obzirom na to da vozač nije posjedovao dokumentaciju za vozilo, ono mu je privremeno oduzeto kako bi se utvrdilo vlasništvo.

(Hina) xivuč ydd

Pročitajte više