KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Nasilni župan Tomašević sam odlučio da pacijenti s koronom idu u toplice u Lipik

Foto: Pixsell

ŽUPAN Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević samostalno je odlučio, mimo naputka Ministarstva zdravstva, proglasiti Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Lipik tercijarnim centrom za liječenje oboljelih od koronavirusa. 

Podsjetimo, Ministarstvo zdravstva je još na početku epidemije donijelo naputak prema kojem zdravstvene ustanove mogu biti tzv. sekundarni centri za smještaj srednje teških i blažih oblika bolesti covid-19, dok se kao tercijarni centri mobiliziraju sportske dvorane, hoteli ili hosteli. U njih se može smještati bolesnike s lakšim simptomima koronavirusa.

Ovom potezom župana Tomaševića se bolnica u Lipiku degradira i dovodi se u opasnost liječenje redovitih pacijenata, piše portal 034.

Požeško-slavonska županija uz već dvije bolnice, one u Požegi i Pakracu, nema potrebe za aktiviranjem tercijarnog centra, u ovom slučaju Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Lipiku.

Naime, Požeško-slavonska županija je među tri najbolje županije u Republici Hrvatskoj po broju zaraženih u odnosu na broj stanovnika.

Nadalje, kapaciteti u te dvije bolnice nisu ni približno popunjeni, a također, bolnica u Lipiku nema odgovarajuće stručnjake i opremu za takvu namjenu.

Toplice Lipik su dio svojih medicinskih sestara i fizioterapeuta poslale u ispomoć bolnici u Pakracu.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više