Našla kosti dječaka (2) koji je lani nestao u Francuskoj: "Odnijela sam lubanju doma"

Foto: X

Planinarka, koja se predstavila samo kao Manon, opisala je u intervjuu za francusku televiziju BFM TV kako je naišla na ostatke dvogodišnjaka koji je prošlog ljeta nestao u francuskim Alpama. Tvrdi kako je dječakovu lubanju pronašla tijekom šetnje u blizini planinskog sela Le Vernet. 

Napomenula je kako redovno ide u šetnju bez mobitela te da se tog dana kretala rutom kojom dugo nije išla. Istaknula je kako je lubanja bila "bijela" i "potpuno čista" te da su samo gornji zubi bili na mjestu. "Mogla sam je ostaviti, ali kad bih se vratila, možda je više ne bi bilo tamo", kazala je. 

"Zbog toga sam je i uzela. Znam da, ako za takvih vjetrovitih dana čekaš, planina više nije ista", dodala je. Zapamtila je gdje je našla lubanju kako bi kasnije mogla pokazati to mjesto policajcima. "Trčala sam, htjela sam požuriti. Govorila sam sebi: 'Brzo, brzo, brzo - moram pokupiti ovu stvar i policija će pronaći krivca... istraga će konačno krenuti'", prisjetila se. 

Mališan je boravio kod bake i djeda tijekom praznika

"Lubanju sam nosila ispod ruke jer bi me užasavao osjećaj da mi lubanja dodiruje kožu", nastavila je. Kad se vratila doma, pozvala je policiju, prenosi Sky News.

"Sve je prošlo dobro, radili su svoj posao. Odgovorila sam na njihova pitanja i to je bilo to", navela je. Kaže kako od tada više ne ide šetati. Daljnjim provjerama potvrđeno je kako lubanja pripada dvogodišnjem Emileu. 

Mališan je nestao u francuskim Alpama prošlog ljeta. Posljednji put viđen je 8. srpnja kako hoda ulicom u blizini bakine i djedove kuće, gdje je provodio praznike. Baka i djed su shvatili da Emilea nema kada su ga mislili staviti u auto, ispričao je tada lokalni gradonačelnik. 

Nakon što je započeo kao istraga nestale osobe slučaj je ubrzo postao kaznena istraga o mogućoj otmici, iako policija nije isključila ubojstvo ili nesreću. Inače, na lubanji su pronađeni tragovi koje su mogle izazvati životinje nakon što je dječak umro, izjavio je tužitelj Jean-Luc Blachon prošli tjedan. Uzrok smrti tek treba biti utvrđen.

Pročitajte više