Nasljednica "Crvenog baruna" osuđena zbog ubojstva roditelja

SUD u brazilskom gradu Sao Paulu osudio je 22-godišnju Suzane von Richthofen na 39 godina zatvora zbog ubojstva roditelja.

Ubojstvo se zbilo 31. listopada 2002. godine u Sao Paulu kada su Manfred Alberto von Richthofen i njegova supruga Marisia pretučeni na smrt u svojoj luksuznoj kući. Za taj zločin su optuženi Daniel Cravihnos, Suzanin bivši momak, te njegov brat Christian. Nakon što su priznali ubojstvo, obojica su osuđena na 40 godina.

Na temelju njihovog priznanja je optužena Suzane, za koju se tvrdi da je bila "glavni organizator" ubojstva.

Cijeli je slučaj postao medijska senzacija u Brazilu, gdje su nasilje i ubojstva uobičajena pojava, ali ne kada su u pitanju bogati aristokrati.

Odvjetnici osuđene braće tvrde da ih je Suzane potakla na zločin tvrdeći da je roditelji, za koje se vjeruje da su se protivili vezi kćeri s mladićem iz siromašnije obitelji - "zlostavljaju". Tužitelj Robert Tardelli, pak, tvrdi da je glavni motiv ubojstva bila pohlepa, odnosno nastojanje da što prije uživa u "teško stečenom bogatstvu svojih roditelja".

Cijeli je slučaj dobio dodatni publicitet zbog činjenice da je Manfred Alberto von Richthofen pranećak Manfreda von Richthofena, njemačkog lovačkog pilota iz prvog svjetskog rata koji je ušao u legendu kao jedan od najpoznatijih zrakoplovnih asova svih vremena, poznat pod nadimkom "Crveni barun".

D.A.

Pročitajte više