Nastavak "Bankomata": Tri bivša čelnika Hrvatske poštanske banke osumnjičena za pranje novca



USKOK i policija nastavili su s kriminalističkim istraživanjima nad tri bivše odgovorne osobe iz Hrvatske poštanske banke u sklopu operativne akcije "Bankomat", javlja policija.

Istraživanje se odnosi na odobravanje kredita suprotno propisanoj proceduri i pravilnicima, a kredite su nepropisno i nezakonito odobravale navedene tri osobe.

Utvrdila se osnovana sumnja da su tri osobe između 2. srpnja 2006. i 7. siječnja 2009. godine nepropisno odobrile tri kredita, na što ih je "poticala odgovorna osoba iz trgovačkog društva iz Zagreba, čime je Hrvatskoj poštanskoj banci pričinjena šteta u iznosu većem od 77 milijuna kuna". 

Ti su računi, sumnja policija, preko računa privatne tvrtke iz Španjolske i drugog trgovačkog društva iz Zagreba isplaćivani na privatne račune.

Osumnjičeni su prijavljeni Uskoku za zloupotrebu položaja, poticanje ne kazneno djelo i pranje novca. Osim trojice osumnjičenih iz HPB-a, prijave su podnesene i protiv dvije odgovorne osobe trgovačkih društava koja su sudjelovala u prljavim poslovima.

Pročitajte više