Nastavio trgovati i u politici: Kerum kupio HDZ-ovog vijećnika

"STRANKA više nema autoritet nad gradskim vijećnikom Boškom Knezovićem, no ne znam je li se ispisao i pristupio Kerumovoj stranci" kaže šef splitskog HDZ-a Dujomir Marasović na špekulacije o prelasku svog vijećnika Kerumovom HGS-u.

Lovrinčević brzinski isključen, prema Knezoviću blagi zbog moždanog udara?!

Kerum je još prije mjesec dana najavio kako je kupio dva HDZ-ova vijećnika. Nije tad u vijećnici bilo Knezovića, koji je ljetos doživio težak moždani udar, od kojeg se do danas nije oporavio. Poslušnost je Knezović, međutim, "otkazao" na nedavno održanoj sjednici. O čemu se točno radi od Marasovića se nije moglo doznati. 

"Ništa konkretno, ali Knezović uopće nema kontakta s HDZ-om, ni strankom, a ni kolegama vijećnicima" kaže Marasović, koji je prošlog tjedna iz stranke isključio Marija Lovrinčevića, člana Uprave HAC-a, i to samo zato što su ga vidjeli u Primorčevom splitskom stožeru. A Knezović koji više nije pod kontrolom i dalje uživa zaštitu. Unatoč svemu, nema procedure za isključenje. Blagom pristupu svakako je kumovala Knezovićeva teška zdravstvena situacija.

A kamo stvari idu moglo se iščitati još prije mjesec dana, kada je Knezović izabran za predsjednika Vaterpolskog kluba POŠK. Među novim licima u Nadzornom odboru kluba ukazalo se i ono splitskog odvjetnika Dine Puljića, člana predsjedništva Kerumovog HGS-a, predsjednika Nadzornog odbora Stanouprave te člana čitavog niza gradskih odbora i povjerenstava. Teško da se radilo o pukom slučaju.

Marasović siguran u preostala tri HDZ-ovca u Gradskom vijeću

Navodno sa ostalo troje vijećnika, bivšim predsjednikom Gradskog vijeća Tomislavom Gojom, Sanjom Župom i Mirkom Ramljakom - problema nema i Marasović i dalje na njih najozbiljnije računa.

Kako bilo, Kerum je okrupnio svoju alijansu i može računati na podršku vijeća u realizaciji svojih projekata. Nakon što je pukla ljubav s HDZ-om, bez problema se našla potrebna većina, koju će Knezović sada dodatno zacementirati. Dobro ide Keruma ta trgovina.

Pročitajte više