Nastavlja se gašenje zaostalih žarišta požara na Lopudu

GAŠENJE šumskog požara na otoku Lopudu, u uvali Šunj, kod Dubrovnika, koji je planuo jučer oko 15,20 sati, nastavljeno je i jutros, izvijestio je Državni Centar za obavješćivanje.

Nema više otvorenog plamena te se gase moguća zaostala žarišta, a od 6 sati na požarištu djeluje i jedan zrakoplov "Canadair".

Procjenjuje se da je ukupno izgorjela površina od oko 30 hektara borove šume i niskog raslinja.

U gašenju vatre, koja je planula jučer popodne oko 15,20 sati te se nošena vjetrom proširila, jučer su sudjelovali vatrogasci javne vatrogasne postrojbe (JVP) Dubrovnik, pripadnici Interventnih postrojba MUP-a, dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Lopud i DVD Kalamota, uz pomoć plovila Lučke kapetanije, Pomorske policije Dubrovnik i Hotelskog poduzeća Lapad - "Lafodija", kojima su prevoženi gasitelji iz Brsećina na Lopud.

Također gasiteljima su pomagali i dva protupožarna zrakoplova "Canadair", a od sinoć u 19 sati i jedan "Air-traktor".

Zrakoplovi su gasili do 20,40 sati kad su, zbog smanjene vidljivosti, napustili požarište. Do tog vremena i vatra je stavljena pod nadzor te se požar više nije širio, a i vjetar je stao.

Gašenje se nastavilo tijekom noći, a stigle su i dodatne snage Civilne zaštite te pripadnici Interventne vatrogasne postrojbe iz Šibenika i Divulja.

Prema dosadašnjim podatcima nema ozlijeđenih gasitelja ni mještana, a ni materijalne štete na objektima.

Pročitajte više