Nastavlja se pobuna na jadranskom otoku. Iz dana u dan ne daju trajektu da pristane

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Mještani otoka Kaprije održali su novi prosvjed. Njih 30-ak okupilo se ispred šibenske gradske uprave tražeći da se uredi novi pristupni put do novog 3.2 milijuna eura vrijednog trajektnog pristaništa, piše HRT. Pristanište je dovršeno prije sedam mjeseci, ali još nije u funkciji. 

Kaprijani zadnja dva tjedna dva puta na dan sprječavaju trajekt da ondje pristaje. "Sve ono ostalo što iza takve odluke potencijalno treba riješiti, a da taj sustav funkcionira na zadovoljstvo svih Kaprijana - to će grad Šibenik i napraviti", izjavio je gradonačelnik Željko Burić. 

Oglasio se župan

"To i piše - da smo dužni osigurati adekvatno prometno rješenje", dodao je. Kaprijanin Slaven Tadovčić Mačak tvrdi kako nije predviđena izgradnja "novog puta" kako je bilo i planirano, nego "jedna najjeftinija varijanta koja bi postojeći put renovirala".

Otočani se žale da je pristanište predaleko. Objašnjavaju da je stanovništvo uglavnom starije i slabije pokretno. Ističu kako je udaljenost između starog i novog pristaništa 900 metara. Slučaj je komentirao i šibensko-kninski župan. 

"Hoće li u određenom broju slučajeva tamo pristajati određeni tip plovila - to stvarno nije niti na Županiji, niti na Lučkoj upravi. To mora odrediti netko drugi među kojima i Ministarstvo prometa, Agencija za obalni promet itd.", naveo je župan Marko Jelić. 

Pročitajte više