Nastavlja se suđenje Canetovoj "duhanskoj mafiji"

NA SPECIJALNOM sudu u Beogradu u ponedjeljak se nastavlja suđenje kriminalnoj skupini Stanka Subotića Caneta koja je optužena za šverc cigareta tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća. "Duhanska mafija", o kojoj je učestalo pisao Ivo Pukanić pa se i to spominje kao mogući motiv njegovog ubojstva, optužena je da je samo tijekom 1995. i 1996. godine na švercu cigareta zaradila 28 milijuna eura i osam milijuna dolara.

Postupak protiv Subotića je razdvojen još na početku suđenja toj grupi, javlja agencija Tanjug, zato što je on i dalje u bijegu i za njim je raspisana Interpolova tjeralica. Pored Subotića, u bijegu su još njegov rođak Nikola Milošević, Jovica Ranđelović i Ivana Krčmarčić.

Na optuženičkoj klupi u ponedjeljak će se naći bivši direktor Savezne uprave carina Mihalj Kertes, osnivač zloglasne jedinice "Škorpioni" Milan Milanović Mrgud, bivši načelnik novosadske policije Miodrag Zavišić, bivši šef novosadske Državne bezbednosti Milovan Popivoda i bivši radnici carine Nebojša Nikolić Tarzan i Drago Dodevski. Uz njih su optuženi i radnik Subotićeve firme "Mia Ub" Miroslav Pešić, pjevačica Ivana Olujić, Luka Nenadić i Stevan Banović.

Pročitajte više