Nataša Škaričić: Nikad se nisam ni čula s Vinkom Kojundžićem

IMOVINA Većeslava Bergmana i poslovi koje je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje sklapao u vrijeme dok je bio ravnatelj, definitivno su pod prismotrom policije koja njuška po podacima Porezne uprave, kao i dokumentaciji Zavoda. Hoće li i Vinko Kojundžić, bivši konzultant za informatizaciju HZZO-a, biti jedna od osoba do koje će istraga doći, kako piše Slobodna Dalmacija, službeno još uvijek nije izvjesna stvar.

No, izvjestan je sukob između Kojundžića i tog lista, s obzirom da bivši konzultant HZZO-a kaže da list "uvijek iznova ignorira činjenice iz mojih demantija i ne navodi ih" te tvrdi da novinarka Nataša Škaričić informacije dobiva od Julijana Pajka, direktora tvrtki Vivagrupa i Viva putnička agencija. Prema informacijama o kojima govori, Kojundžić je preko HZZO-a radio na ruku tvrtki svoje supruge.

"Pajk je navodno i pisac anonimnih kaznenih prijava, što mi je 2007 i potvrdila u telefonskom razgovoru, a koji je trenutno u sudskom sporu sa HZZO-om. Zbog toga Julijan Pajk na sve načine želi utjecati na navedeni sudski postupak i potencijalne svjedoke u istom", kazao nam je Kojundžić neposredno nakon što su izašli napisi da je pod istragom. Dva i pol tjedna kasnije oglasila se i prozvana novinarka koja kaže:

"Gospodin Vinko Kojunžić tvrdi da je izvor za sve moje tekstove o aferi s informatičkom opremom za Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje gospodin Julijan Pajk. Gospodin Pajk bi, po Kojunžiću, trebao biti podnositelj anonimne kaznene prijave iz 2007. godine, temeljem koje sam ja pisala tekstove. Kojunžić tvrdi da sam mu osobno kazala da je Julijan Pajk moj izvor. Nemam pojma o odnosima između Kojunžića i Pajka, ali sam sigurna da podatke o svojim izvorima nikada nisam dijelila ni s kim, a kamoli s gospodinom Kojunžićem. Usput, mislim da se s čovjekom nikada nisam ni čula", navodi Škaričić u reakciji na Kojundžićeve izjave za Index.

A.B.

Pročitajte više