Natascha Kampusch će na televiziji progovoriti o slučaju Fritzl

NATASCHA KAMPUSCH, 21-godišnja žrtva otmice, večeras bi o slučaju Fritzl i njegovoj "horor kući" trebala govoriti na austrijskom kanalu Puls 4.

Kampusch je, podsjetimo, oteta s ulice u dobi od samo deset godina i bila osam godina zatočena u podrumskoj tamnici Wolfganga Priklopila, koji je 23. kolovoza 2006. počinio samoubojstvo, kako bi izbjegao progon vlasti. U specijalnom izdanju emisije "Gradske priče" Kampusch bi trebala govoriti o tome što to znači biti zatočen dugi niz godina, prenosi Austrian Times.

Kanal Puls 4 lani je emitirao i njezin vlastiti talk show "Natascha Kampusch upoznaje..." ali je projekt ubrzo propao jer marketinški nije bio isplativ, a djevojku austrijski kolumnisti i kritičari proglasili nesposobnom za vođenje TV showa.

Fritzlov odvjetnik tvrdi da nije bilo silovanja

Jozefa Fritzla idući ponedjeljak čeka suđenje, a optužen je za ubojstvo, otmicu, porobljavanje, silovanje, lažno zatočavanje i zlostavljanje. Njegov odvjetnik Rudolf Mayer izazvao je bijes javnosti ovaj tjedan nakon pokušao ublažiti optužbe za silovanje protiv Fritzla, kazavši kako agonija njegove kćeri nije bila dovoljno velika da bi podrazumijevala silovanje.

"Kao što znate, postoji silovanje, a onda postoji i pravo silovanje", kazao je medijima Mayer. "Moj klijent priznat će krivnju za incest. Njegova obrana bit će u svakom slučaju u skladu sa sudskim liječničkim izvještajem", dodao je Mayer.

Tim psihijatara proglasio je Fritzla uračunljivim za suđenje te da ima iznimno izopačen um, zbog kojeg je i počinio te zločine. Mayer je na kraju kazao kako je Fritzl u potpunosti svjestan da će ostatak života provesti iza rešetaka.

B.V.
Foto:

Pročitajte više