Natascha Kampusch namjerava zatrpati podrum u kojem je bila zatvorena

NATASCHA Kampusch, mlada Austrijanka koja je više od osam godina provela u podrumu kuće svojega otmičara Wolfganga Priklopila, izjavila je kako podrum namjerava zatrpati jer ne želi da to mjesto postane sablastan muzej o njezinu izgubljenom djetinjstvu. 

Natascha je u dokumentarcu pod imenom "3096 dana u zatočeništvu", koji je jedna njemačka televizija prikazala u ponedjeljak uvečer, izjavila kako je sada slobodna i živi u Beču, ali je vrlo usamljena i rijetko komunicira s ljudima.

Vrijeme provodi zatvorena u stanu, rijetko izlazi, dosadu krati čitanjem knjiga, slikanjem, radom na računalu i fotografiranjem, a zbrkane emocije prema svojem otmičaru Wolfgangu Priklopilu još uvijek nije sredila iako inzistira na tome da ga se ne zove imenom, već o njemu govorio kao o kriminalcu.

Kupila Priklopilovu kuću jer je obilježila dio njezina života

Objasnila je da je kupila Priklopilovu kuću jer je ona obilježila dio njezina života te da je svojem otmičaru sve oprostila jer je svjesna da bi je u suprotnom negativni osjećaji i mržnja potpuno psihički upropastili.

Danas 21-godišnja Natascha, koja je u dokumentarcu iznijela neke detalje iz godina zatočeništva, pripovijeda kako joj teško pada pisanje medija da sve te godine nije niti pokušala bježati te da je Priklopilu mogla pobjeći da je to htjela.

"Kada mi se ukazala prilika da pobjegnem, ugrabila sam je - trčala sam najbrže što sam mogla. Odonda sam pročitala razne naslove o sebi, ali što ja tu mogu? Ponekad sam princeza, ponekad vještica. Zauvijek ću biti izopćenica. Kao da imam žig na čelu koji kaže 'Ja sam žrtva nasilja'", ispripovijedala je Kampusch.

Holzpfel:Sramežljivi Wolfgang zapravo je samo htio djevojku

Priklopilov poslovni partner i prijatelj Ernst Holzapfel, kojega je austrijska policija još donedavno sumnjičila da je bio i njegov partner u otmici, no tvrdnje su kasnije opovrgnute, u istom je dokumentarcu iznio svoje viđenje prijateljeva postupka.

Holzapfel tvrdi da je Priklopil zapravo samo htio djevojku, ali da je bio prestidljiv za upoznavanje sa ženama, pa je u svom bolesnom mozgu zaključio da bi mogao, poput glavnog lika u romanu Johna Fowlesa "Kolekcionar", zatočiti djevojku, vjerujući kako će ga ona s vremenom zavoljeti.

Pročitajte više