Natjecanje mladih posvećeno budućoj hrvatskoj blaženici

U ČAST buduće hrvatske blaženice Sestre Marije Propetog Isusa Petković u Blatu na Korčuli, rodnom mjestu te uzorne redovnice, u subotu 5. travnja održati će se natjecanje mladih posvećeno njezinom životu i djelovanju.

Mariju Propetog Isusa Petković proglasit će blaženom Papa Ivan Pavao 6. lipnja u Dubrovniku.

U natjecanju što ga organizira Hrvatska provincija Kćeri milosrđa, čija je utemeljiteljica sestra Marija, sudjelovat će 650 učenika osnovnih i srednjih škola iz Hrvatske, Vojvodine te Bosne i Hercegovine, izvijestile su članice te Provincije sa sjedištem u Zagrebu.

Nakon natjecanja mladi će u pratnji svojih vjeroučitelja i domaćina razgledati kulturne znamenitosti otoka Korčule a u nedjelju će se okupiti na svečanoj misi u župnoj crkvi Svih Svetih u Blatu.

Marija Propetog Isusa Petković rođena je 1892. u Blatu na Korčuli u kojem je 1920. utemeljila izvorno hrvatsku franjevačku Družbu Kćeri Milosrđa. Djelovala je u misijskom radu u zemljama Južne i Sjeverna Amerike. Umrla je 1966. u Rimu, a njezini posmrtni ostaci preneseni su u rodno Blato 1998.

Sveti zbor za proglašenje svetih iz Rima donio je u srpnju 2002. odluku o junačkim krepostima, a u prosincu iste godine odluku o priznatom čudu.

Pročitajte više