Navala turista: Prvi udarni ljetni vikend u znaku gužvi i kolona, evo koje ceste treba izbjegavati

Foto: FAH

ŠPICA je sezone. Prvi udarni ljetni vikend sa sobom je donio gužve i povremeno kilometarske kolone na hrvatskim cestama.

Zbog pojačanog prometa kolone vozila stvarale su na autocesti A1 između naplate Lučko i čvora Karlovac u smjeru mora, a na naplati Lučko na izlasku s A1 prema Zagrebu stvorila se kolona od 2 kilometra. Promet je bio pojačan i na dionicama A1 između Karlovca i Bosiljeva 2 u oba smjera te između tunela Sveti Rok i čvora Zadar 2 u smjeru juga.

Danas tijekom noći i u nedjelju prijepodne očekuju se nove gužve, stoga HAK upozorava vozače da se naoružaju strpljenjem.

U povratku gužva će biti već u subotu, 2. srpnja, a osobito u nedjelju, 3. srpnja u popodnevnim satima, na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru unutrašnjosti, a najgušći promet bit će na A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb, A3 Bregana-Lipovac, na Istarskom ipsilonu, na Krku kao i na Krčkom mostu. Čekanja će biti na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na ulasku u zemlju (Slavonski Brod, Županja, Stara Gradiška, Maljevac, Bajakovo…), upozoravaju iz HAK-a.

Savjeti HAK-a

Kako biste što bolje isplanirali svoje putovanje i trenutak polaska na put HAK je izradio smo Prometni kalendar za 2016. godinu. Nađete li se u koloni ili prometnom čepu, vozite bez nervoze, strpljivo. Važno je da uz sebe imate dovoljno vode, čaja, negaziranih sokova i hrane. Prije putovanja valja prekontrolirati tlak u pneumaticima, stanje akumulatora, razinu ulja i drugih tekućina.
 

Pročitajte više