Navodni mafijaški boss Andrija Drašković oslobođen zbog nedostatka dokaza

ODVJETNIK Andrije Draškovića Veljko Delibašić za B92 je kazao kako je postupak protiv njegovog klijenta na talijanskom sudu obustavljen zbog nedostatka dokaza.

Drašković je uhićen u ožujku ove godine na aerodromu u Frankfurtu temeljem Interpolove tjeralice, a na zahtjev talijanskog odjela za borbu protiv mafije iz Barija. Sumnjiči ga se da je pomagao talijanskoj mafijaškoj organizaciji u Crnoj Gori tako što im je osiguravao boravak, pružao zaštitu od lokalnih kriminalaca i surađivao s njima u trgovini narkoticima.

"Nakon preliminarne istrage odlučeno je da se Drašković pusti na slobodu. Nakon provjere dokumentacije  i teza koje je iznio odvjetnički tim talijanski je sud utvrdio da zaista ne postoji niti jedan razlog da moj klijent bude u pritvoru" - rekao je Delibašić.

Sa švercom cigareta i droge Draškovića je povezao svjedok-pokajnik Giuseppe Lea koji je tvrdio da je Drašković bitna karika u lancu ilegalne trgovine. Navodno je upravo Drašković bio pomiritelj posvađanih puljskih mafijaša koji su iz Crne Gore organizirali šverc. Kako piše B92 povezivalo ga se i s kolumbijskim narko-kartelom, a u Srbiji je nekoliko puta bio uhićen, a jednom i zbog ubojstva za koje mu se još uvijek sudi.

A.H.

Pročitajte više