Nazire se kraj agonije Dalmacijavina: Pipi ide u New York?

ČINI SE da se nazire kraj agonije Dalmacijavina. Američki biznismen Salamon Berkowitz, vlasnik Traubi Internationala, danas se u Splitu sastao s radnicima. Želi zadržati i radnike i proizvodnju vina, a ono što ga je najviše privuklo posrnuloj firmi, koja čeka privatizaciju kao ozebli sunce, legendarni je Pipi.

Košer Pipi

Berkowitz je popularnim napitkom, kojeg je svojedobno reklamirala Ana Sasso, naprosto oduševljen. I sam pije Pipi, jer je košer. "Možda bi zbog nezgodnog značenja na nekim tržištima trebalo promijeniti ime, ali siguran sam da bi Pipi u New Yorku bio hit", optimističan je Berkowitz.

Smatra da se na europskom tržištu može ostvariti brzi i visoki profit. Cilja i na daleka tržišta SAD-a, Južne Amerike i Izraela, a operaciju kupovine Dalmacijavina vodit će njegov sin. Berkowitz je uvjeravao radnike kako nema razloga da strahuju za budućnost, jer će se proizvodnja povećati te stvoriti prostor za nova radna mjesta. Osim Pipija i vina, u Dalmacijavinu bi se proizvodila i Traubisoda.

Zatvorena vrata za kupca Dalmacijavina?!

Berkowitz se dotakao i sindikalista, koji su mu u zadnji čas promijenili vrijeme sastanka. Umjesto u pogon, naručili su ga kod nekog trgovca automobilima. Njemu je to bilo neprihvatljivo pa se odvezao do tvornice, koja ga je dočekala zatvorenih vrata?!

Neshvatljivo mu je kako je država godinama ulijevala milijune u loše vođeno Dalmacijavino. Nije samo njemu.

Pročitajte više