Ne podnosi buku: Dvije godine zatvora za bacanje bombe na parketara!

ANTE Grizelj osuđen je na splitskom Županijskom sudu nepravomoćno na dvije godina zatvora zbog pokušaja ubojstva parketara Ivice Gunjače.

39-godišnjem Grizelju su smetali građevinski radovi u stanu iznad, pogotovo buka i komadi žbuke koji su padali blizu njegove kćerkice.

U jednoj ruci zidarski čekić, u drugoj bomba, a u krvi 0,79 promila

Popeo na kat i uletio u sobu s bombom M-75 u jednoj ruci, te zidarskim čekićem u drugoj! Imao je 0,79 promila alkohola u krvi. 

"Što radiš" rekao je parketaru. Gurnuo ga je, a na izlasku iz sobe bacio bombu. Gunjača se bacio u stranu, ali su ga geleri ipak dokačili po rukama i nogama. Srećom, nisu ostale trajne posljedice.

Sve se dogodilo prije dvije i po godine u trošnoj kući u Plinarskoj ulici, ni pedeset metara od Starog placa. Gunjača i njegov otac renovirali su stan u vlasništvu strane tvrtke. Grizelj je već ranije osuđen za ovo djelo, i to na tri godine zatvora. Vrhovni sud nije se, međutim, složio s Vijećem Županijskog suda da se radilo o neizravnoj namjeri.

Manja kazna zbog bolesti u obitelji

Osuđen je ponovno, i to sa strožom kvalifikacijom, no kazna je manja. Sud je, naime, doznao da se Antina supruga teško razboljela, pa su i o tome vodili računa prilikom izricanja sankcija.

Dio presude od pola godine zatvora, koji uključuje prijetnju bombom ocu ranjenog parketara, te nedozvoljeno držanje oružja, već je ranije potvrđen, pa je sutkinja Maria Majić sve to objedinila u jedinstvenu kaznu od dvije godine i četiri mjeseca zatvora. Grizelju su bombe ostale iz rata. Više je puta ranjavan.

Pročitajte više