Ne želi kazati zašto je ubila dečka: Novinarka se brani šutnjom, sudac je poslao u zatvor

VESNA BOŽANIĆ SERDAR, splitska novinarka osumnjičena za ubojstvo dečka Ante Čikeša, brani se šutnjom. Tužiteljica Julijana Stipišić  zatražila je da joj se odredi istražni zatvor kako ne bi utjecala na svjedoke i eventualno ponovila djelo.

Ide u zatvor da ne remeti tijek postupka i vještake u MUP-ovom centru?!

Sudac istrage Stanko Grbavac odbio je ponavljanje djela, jer je Božanić Serdar neosuđivana te nema nikakve dokumentacije o tome da je ovisna o nečemu. Istražni zatvor joj je na koncu određen kako ne bi remetila tijek postupka. Nejasno je na što bi se to odnosilo budući da nema neposrednih svjedoka ubojstva, a još je manje zamislivo da bi Božanić Serdar na neki način mogla omesti vještake MUP-ovog Centra za forenzička vještačenja u provođenju naloženih radnji.

Novi ZKP prava katastrofa!

S ovim novim ZKP-om tužitelji su, evidentno je to i u ovom slučaju, dovedeni u vrlo nezahvalan položaj. Moraju žonglirati sa pritvorskim osnovama jer se istražni zatvor zbog teških okolnosti djela može odrediti jedino u slučaju ako je za djelo propisana kazna dugotrajnog zatvora. Kako se bivša novinarka Novog lista tereti za "obično", a ne teško ubojstvo, nisu mogli tražiti zatvor zbog teških okolnosti djela. Novi ZKP je zapravo teška katastrofa i pun promašaja. Kao da su ga pisali ljudi bez ikakvog doticaja s praksom.

Nožem u srce, a toliko joj je bilo drago što ju je zaprosio pred cijelom plažom!

Božanić Serdar svog je dečka ubila u petak navečer. Bila je pijana, kuhinjski nož mu je zabila 10 centimetara u prsa, ravno u lijevu pretklijetku. Za Čikeša spasa nije bilo, premda je Božanić Serdar odmah pozvala Hitnu pomoć. Čini se da nekog konkretnog povoda za ubojstvo nije bilo. Par nije bio posvađan, štoviše, spremali su se uzeti, nakon što je Ante prošlog ljeta romantično zaprosio Vesnu pred cijelom plažom u Komiži. Tada je bila oduševljena. Što se u međuvremenu promijenilo?

Prvo se branila samoobranom pa zašutjela

Policajcima koji su došli na mjesto zločina Serdar Božanić pojasnila je kako se branila i otela Čikešu nož. Kasnije je zašutjela, vjerojatno kada se otrijeznila i shvatila da će joj priča o samoobrani teško proći, budući da u stanu, a i na tijelu pokojnika, nisu nađeni tragovi bilo kakvog sukoba.

Pročitajte više