Nećakinja ruskog špijuna želi njegovu kćer vratiti u Rusiju: Sa Sergejem je puno složenije

Foto: Hina/EPA
 
NEĆAKINJA Sergeja Skripala, bivšeg dvostrukog ruskog špijuna otrovanog u Britaniji, kazala je da planira otputovati u Englesku kako bi u Rusiju vratila njegovu kćer Juliju, koja je također bila otrovana.
 
Nećakinja Viktorija Skripal kazala je za rusku državnu televiziju sinoć da je zatražila britansku vizu, ali nije sigurna hoće li joj britanske vlasti dopustiti da vidi svoju rođakinju Juliju ili njezina oca Sergeja Skripala, koji su otrovani u Salisburyju 4. ožujka nervnim otrovom.
 
"Trenutačno imam jedan cilj: odletjeti onamo i odvesti Juliju, barem Juliju", kazala je, dodajući da se Julija nikada nije bavila politikom. "Sa Sergejem je puno složenije."
 
Kaže kako nema jamstva da će vidjeti Juliju
 
Dodala je da joj britanske vlasti nisu zajamčile da će moći vidjeti Juliju čak i ako dođe u bolnicu te da to ovisi o Juliji.
 
Julija je, po BBC-ju, "pri svijesti i razgovara", dok je Sergej u težem stanju od nje. Velika Britanija okrivljuje Moskvu za taj napad, što ona niječe.
 
Slučaj je izazvao najveću krizu u odnosima između Istoka i Zapada od hladnog rata. Britanija i saveznici protjerali su oko 130 ruskih diplomata, a Moskva je odgovorila na isti način.

Pročitajte više