"Neće biti lagodnog života za mafijaše s dvojnim državljanstvom"

MINISTAR unutarnjih poslova Hrvatske Tomislav Karamarko, u intervjuu srpskom tjedniku Nin je najavio poduzimanje dodatnih napora sa ciljem kvalitetnijeg nadzora kretanja članova kriminalnih skupina iz Hrvatske i Srbije.

U travnju bi trebao biti potpisan još jedan sporazum između MUP-a Hrvatske i MUP-a Srbije kojim bi se omogućila suradnja dviju policija u borbi protiv organiziranog kriminala i mafije.

Također je rekao da će Hrvatska "vjerojatno ići na promjene zakonske regulative" koje bi trebale onemogućiti da "netko tko je počinio kriminal u Bosni i Srbiji, lagodno i sigurno živi u Hrvatskoj".

Na pitanje znači li to da će se zakonom ukinuti odredba o zabrani izručivanja osoba s dvojnim državljanstvom, ministar je rekao da je to "zasad predmet dogovora i planova" te dodao da Hrvatska ozbiljno razmišlja o tome te da će vrlo brzo ići u realizaciju.

Karamarko je rekao da Hrvatska po pitanju izručivanja kriminalaca s dvojnim državljanstvom najviše problema ima s Bosnom i Hercegovinom. Unatoč tome nada se da će Hrvatska i BiH uspjeti riješiti to pitanje.

R.I.
Foto: Nina Đurđević / Cropix

Pročitajte više