Neki od vatrogasaca stradalih na Kornatima dali iskaz prije smrti?

ŠIBENSKI Novi tjednik je objavio kako svoj iskaz policiji navodno nije dao samo jedini preživjeli vatrogasac Frane Lučić, već su to 30. kolovoza, na dan tragedije, učinili i svi njegovi kolege koje su spasioci uspjeli izvući iz kornatske buktinje, a koji su tijekom idućih dana preminuli u splitskoj i zadarskoj bolnici.

Načelnik PU šibensko-kninske Branko Peran informacije o navodnom postojanju iskaza svih vatrogasaca koji nisu preminuli na Velikom Kornatu, već su teško ozlijeđeni prevezeni na kopno, nije želio ni potvrditi ni demantirati. Rekao je tek kako je "policija poduzela sve što je u datom trenutku bilo moguće" te kako su, između ostalog, "ispitali sve svjedoke koji su u to vrijeme bili dostupni".

Ispitane svjedoke Peran nije želio imenovati, a javnost je do sada znala samo za iskaz jedinog preživjelog vatrogasca Frane Lučića.

Ipak, osim Lučića, prema pisanju Novog tjednika, svoje su iskaze navodno dali i ostali, jer se nekima od njih stanje drastično pogoršalo tek po dolasku u bolnicu. Na terenu su, navodno, komunicirali sa spasiocima i mještanima, a neki su se čak mogli i kretati. Naime, svjedoci koji su prisustvovali transportu ranjenih vatrogasaca na kopno, tvrde da se vatrogasac JVP Šibenik Dragan Knežević čak sam popeo na nosila.

I.M.
Foto: I.L.

Pročitajte više