Muškarac u središtu Muenchena izbo ljude nožem, policija nakon velike potjere uhvatila sumnjivca

Foto: Twitter

POLICIJA u Muenchenu traga za "nestabilnim" napadačem koji je nožem izbo petero ljudi na stanici podzemne željeznice u ovom njemačkom gradu.

Napadi su se dogodili jutros na Rosenheimer Platzu, u samom središtu Muenchena. Policija je upozorila stanare da ostanu u kućama, a upozorenje je objavila i na Twitteru. Napadač je, kako se doznaje, pobjegao na biciklu.

Na ulicama Muenchena policija traži napadača, a iznad grada viđen je i policijski helikopter. Policija još uvijek ne zna ništa o motivima napadača, ali je putem Twittera zamolila javnost da prestane sa špekulacijama. Izbodeno je pet osoba, ali njihove ozljede nisu opasne po život.

Njemački mediji objavili su i opis napadača - radi se o krupnom neobrijanom muškarcu u 40-im godinama koji ima kratku plavu kosu te na sebi nosi zelenu jaknu i sive hlače, a na leđima ima ruksak i bježi na crnom biciklu. 

Uhićen muškarac, ne zna se radi li se o napadaču

Muenchenska policija je oko podneva objavila kako je u 11:30 uhitila jednog muškarca, ali ne mogu potvrditi da se radi o počinitelju napada. Muškarac je uhićen u Ottobruner Strasse na istoku grada.

Pročitajte više