Nema krize: I bez dozvole za rad u City Center One nagrnuli nestrpljivi kupci

TKO KAŽE da je Hrvatska u krizi? Na otvaranju centra City Center One okupilo se tisuće Splićana. Premda uporabna dozvola nije izdana (zbog nedostatka protupožarne suglasnosti), u neotvoreni centar nahrupilo je na stotine nestrpljivih kupaca.

Užitak shoppinga

Njima ništa neće omesti užitak shoppinga! Artikli se, međutim, još uvijek nisu mogli kupovati, već samo rezervirati.

Otvaranje je bilo najavljeno za podne, na asfaltiranju prilazne ceste radilo se cijelu noć. Vlasnici terena preko kojih prelazi prilazna cesta tijelima su jutros blokirali promet! Grad radi protuzakonito, tvrde, pozivaju se na rješenje Ministarstva pravosuđa, koje njima daje za pravo.

Iza podneva pojavio se i gradonačelnik Kerum osobno. Ispostavilo se da Centar ne može biti otvoren na vrijeme jer mu nedostaje protupožarna suglasnost! Kerum se nada da će problem tijekom dana biti riješen, sve službe rade punom parom!

I evo. Izgleda da je imalo učinka. Nešto malo prije 15 sati konačno je objavljeno da dozvola (ipak) stiže. City Center One svečano su u 15 sati uz Keruma otvorili predstavnici investitora Wolfgang Kaufmann, Hubert Hofmann, Fabian Kaufmann te generalni direktor City Centera One Sven Vorih.

Pale sve dozvole, kako znaju da mogu otvoriti u podne?!

Najveći trgovački centar u Dalmaciji bio je je jutros predmet burne rasprave na sjednici Gradskog vijeća. Keruma su napali i SDP i HDZ.

"Zbog preizgrađenosti je srušena lokacijska dozvola, onda je morala pasti i građevinska. Kako je centar CityOne dobio uporabnu dozvolu? Kako su zvali na otvaranje u podne, kako mogu biti sigurni da će dobiti sve dozvole", zanimalo je SDP-ovu vijećnicu Aidu Batarelo.

"To je velika investicija, a investitor je stranac. Grad nije kriv ni za što. Sporove oko parcela trebao je riješiti investitor, dozvole koje imaju i to što žele otvoriti danas u podne, Grad je odradio svoj dio posla, nije na Gradu da nešto koči ili osporava. Koliko znam, nisu dobili protupožarnu suglasnost bez koje ne mogu otvoriti centar. Da ne bi izašlo u Austriji da smo im zakočili otvaranje, nismo ništa mimo zakonske procedure...", odbacio je prozivke Kerum.

Kerum jedno vlasnicima terena, a drugo investitoru...

Tko je u Gradu dao nalog da se ulazi u posjed vlasnicima zemljišta, postoji privremena mjera zabrane, javila se HDZ-ova vijećnica Sanja Bilač.

"Nitko nije dao nalog, za to postoje pravne službe", kratak je bio Kerum. Nije se Bilač dala.

"Kad ćete prestati ponižavati građane, jedno ste rekli vlasnicima terena, a drugo ste napravili?", bacila je gradonačelniku rukavicu.

"Zašto nisu gospodski platili?"

Kerum se očito prilično disciplinirao, jer je uspio obuzdati temperament.

"Gospođo Bilač, ne znam na što ste mislili. Govorite sami protiv sebe. Bila je gospođa Milardović i njen otac, ali taj problem ne rješava Grad, već investitor, nije korektno proglašavati Grad krivcem. Nisam imao ni jedan problem kad sam otvarao svoj centar. Zašto oni nisu gospodski platili vlasnike... Neće Grad biti sudac, neka se dogovore i riješe to", ponavljao je Kerum.

Nije to zadovoljilo vijećnicu Bilač. "Evo papira, rekli ste da ćete obustaviti radove, a niste...", ustrajala je na odgovoru.

"Neću se svađati s vama, provocirate bez razloga. Pustite ljude da rade, neću vam više odgovarati", nije se dao isprovocirati Kerum. Napomenuo je da sve radi u interesu Grada, ne osobnom. Riječ je, naime, o konkurenciji njegovom Jokeru.

Pročitajte više