Nema mjesta za obojicu: Legija tražio premještaj iz zatvora zbog straha od Jocića

POZNATI srpski kriminalac i osuđenik za ubojstvo bivšeg premijera Srbije Zorana Đinđića, Milorad Ulemek Legija, navodno je odmah nakon dolaska Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam zatražio da ga se premjesti u drugi zatvor.

Ovdje je očito kako je taj zatvor u Beogradu "premalen" za dvojicu šefova srbijanske mafije koji imaju dugu povijest svojih sukoba. Nitko od srpskih dužnosnika nije potvrdio tu informaciju. Sreten Jocić uhićen je prošlog ponedjeljka zbog sumnji da je organizirao ubojstvo hrvatskog novinara i vlasnika Nacionala Ive Pukanića.

Legija Jocića pospremio u zatvor, a Joca mu zaprijetio smrću

Nakon uhićenja, u medijima su počele kolati mnoge informacije koje kažu kako niti Joca Amsterdam nije na vrhu nalogodavaca za Pukanićevo ubojstvo nego je to Stanko Subotić Cane. Sukob dvojice mafijaških šefova počeo je još sredinom 90-ih kada su obojica radili za državnu Službu državne bezbednosti. Dok je Legija vodio predvodio jedinicu za specijalne namjene te službe, a Jocić je bio u Amsterdamu.

U sukobima koje su vodili zbog prevlasti na trgovinom heroina u Srbiji poginulo je mnogo njihovih najbližih suradnika. Jocić se "bavio" osiguravanjem rute dolaska droge u Srbiju iz Južne Amerike te iz Afganistana. Navodno se Legija zamjerio Jociću kada ga je predao bugarskim vlastima te ga optužio za organizaciju mnogih ubojstava u toj zemlji. Nakon izlaska iz zatvora niti Joca nije Legiji ostao dužan te mu je navodno zaprijetio smrću.

I.Kri.
Foto: Cropix

Pročitajte više