Želite brže otići s Tuđmana? To će vas koštati 100 eura plus PDV

Foto: MZLZ/Josip Škof

OD jučer je za promet otvoren novi aerodrom Franjo Tuđman, a tim povodom pokrenuli su i novu internetsku stranicu na kojoj su detaljno navedeni svi sadržaji koje aerodrom ima. Jedan od njih će zasigurno najviše razveseliti putnike, a to je besplatni Wi-Fi "Zagreb_Airport_Free", pa će putnici imati 24 sata besplatni pristup internetu i to u svim zonama.

Ono što najviše zanima pušače je dio o zonama za pušenje, no njih zasad nema. Tako je zona novog putničkog terminala zona zabranjena za pušenje. Pušenje je dozvoljeno isključivo u sklopu posebnih zona za pušenje izvan putničkog terminala.

Putnicima nije dozvoljeno ni korištenje elektronskih cigareta, no u zračnoj luci poručuju kako će u zoni odlazaka uskoro otvoriti kabine za pušenje. Ali zato imaju kapelicu za molitvu koja, kako stoji na stranicama MZLZ-a, poziva ljude iz cijelog svijeta da mole u tišini.

Za ubrzani prolaz 100 eura plus PDV

Oni koji će imati potrebu za korištenjem hitne medicinske usluge, trebaju koristiti internu telefonsku liniju 2120 (+385 1 4562 120). Za sve one koji putuju s malom djecom postoje posebno opremljene prostorije "Njega djeteta", u kojima mogu premotati i nahraniti dijete.



MZLZ nudi i nekoliko VIP paketa koji se dodatno naplaćuju. Jedan od njih je VIP ubrzani prolaz u dolasku, čija cijena iznosi 100 eura po putniku plus PDV. On uključuje mogućnost dočeka korisnika usluge ispred zrakoplova (putnike dočekuje VIP koordinator), pratnju korisnika usluge do granične formalnosti te pratnju do izlaza iz zračne luke, taksi prijevoz ili daljnji prijevoz.

Ista je cijena i za VIP ubrzani prolaz u odlasku. Usluga nošenja prtljage naplaćuje se dodatno po cijeni od 25 eura (do 4 komada prtljage), plus PDV. Usluga prijevoza VIP mini autobusom od/do zrakoplova naplaćuje se dodatno po cijeni od 30 eura po vožnji, uvećano za PDV. Kapacitet VIP mini autobusa je 8 putnika.
 
Usluga korištenja velikog autobusa od/do zrakoplova iznosi 50 eura plus PDV, a kapacitet velikog autobusa je 50 putnika.

>> VIDEO S TUĐMANA Kremšnita 38 kuna, salata 75

Luksuzni brendovi

Puno više sadržaja aerodrom nudi u zoni odlazaka nakon sigurnosne provjere. U zoni Međunarodnih odlazaka nakon sigurnosnog pregleda nalazi se čekaonica poslovne klase sa sadržajima koji uključuju samoposlužni bife sa svježim i ukusnim besplatnim snack proizvodima, bežični pristup internetu, poslovni kutak s prijenosnim računalima, TV te dnevne novine i časopise.


U zoni odlazaka nalazi se i veliki Duty Free Shop Aelia koji se proteže na više od 500 kvadratnih metara. U ponudi od 9000 najprestižnijih međunarodnih proizvoda brendova kao što su Chanel, Dior, Hermès, YSL, Guerlain su i nekih od hrvatskih brendova: Natura, Aura, Bioaromatika, Stella Mediteranea i Kraš. Novi koncept također je obogaćen i ekskluzivnim brendovima poput Godive, Benefita, Smash Boxa i Bare minerala.



Sense of Place je pak interaktivan prostor koji nudi putnicima priliku da isprobaju najpoznatije delikatese koje Hrvatska može ponuditi, od najbolje odabranih vina, nagrađivanih maslinovih ulja do snažnih okusa tartufa i ručno rađenih slatkiša.

A za ljubitelje luksuza u zoni odlazaka otvorena je trgovina Your Fashion Place koja u ponudi ima svjetske brendove poput nakita Swarovski i Pandora, satova Tissot i Tag Heuer, naočala Ray-Ban, Chloé, Tom Ford, Michael Kors, Maui Jim i Céline. Također im se nudi veliki izbor torbi kao što su Furla ili Armani Jeans.

Restoran, pub, kafić

Što se tiče ugostiteljskog dijela, jučer smo obišli aerodrom, no nismo mogli obići dio nakon sigurnosne provjere. A u tom dijelu zračne luke nalazi se koncept-trgovina Needstop koja nudi novine, časopise, CD-e i proizvode koji se kupuju impulzivno.

Osmišljen je isključivo za putnike u žurbi, a u ponudi ima razne hladne i tople sendviče, tostove, već pripremljene i zapakirane pekarske proizvode, čaj, kavu i bezalkoholna pića koji se mogu konzumirati na licu mjesta ili ponijeti.



Restoran Spread uređen je po konceptu otvorene tržnice. U njemu se prodaju pizze, hamburgeri, meso i povrće svježe pečeni na roštilju te salate i sendviči. Aerodrom ima i pub Brewmark s velikom ponudom međunarodnih i renomiranih svjetskih premium piva, koktela i ostalog pića. Tu je i cafe Nero koji se također nalazi i u zoni dolazaka.



A kao što smo jučer već pisali, u zoni odlazaka prije sigurnosne provjere nalaze se lokal Pom s voćem, salatama i sokovima te Cakes & Bakes, u kojem se nude kave, napitci, sendviči i kolači. U toj zoni nalazi se i trgovina koja nudi proizvode hrvatskih dizajnera, a kako se kreću sve cijene na aerodromu možete pogledati u našem tekstu koji smo jučer objavili.

Pročitajte više