Nemar djelatnika: U Velikoj Britaniji djeci u restoranu umjesto vode natočili sredstvo za čišćenje

DVOJE male djece u Velikoj je Britaniji zadobilo kemijske opekline nakon što im je osoblje restorana umjesto vode zabunom dalo industrijsko sredstvo za čišćenje, javlja Daily Mail.

Jednogodišnji Daniel Martin i Sophie Watkinson, stara 16 mjeseci, hitno su prevezeni u bolnicu nakon što su im radnici restorana Toby Carvery u šalice slučajno natočili tekućinu za čišćenje cijevi.

Ta je tekućina bila ostavljena u neoznačenom vrču, iz kojeg je osoblje zatim nesretnoj djeci napunilo šalice. Nakon što je otpio tekućine, Daniel je počeo jako kašljati, pa su njegovi roditelji Phil i Claire dijete poticali da popije još vode, što je situaciju dodatno pogoršalo.

Oni su bili u Sheffieldu u posjeti prijateljima Stuartu i Diane, čija kći je također popila sredstvo za čišćenje, a kada je shvatila da nešto nije u redu s vodom koju je njezin sinčić popio. Claire je skinula poklopac dječje šalice i u istom trenu osjetila miris koji ju je podsjećao na izbjeljivač.

Sredstvo je bilo razrijeđeno vodom, ozljede su mogle biti teže

Zatim je došla i konobarica koja se počela ispričavati, rekavši kako je dijete popilo tekućinu za cijevi, a voditelj restorana pozvao je hitnu pomoć te je roditeljima dao bocu sredstva za čišćenje kako bi liječnici znali čime je dijete otrovano.

U bolnici su bili potrebni sati da se ustvrdi točan sastav otrova. Srećom, otopina je bila razrijeđena, u suprotnom, bila bi dovoljno jaka da razgradi tkivo.

Daniel i Sophieje zadobili su kemijske opekline u ustima i grlu. Roditelji oba djeteta bili su vrlo ljuti što je osoblje bilo nemarno i tako opasnu tekućinu ostavilo u vrču za vodu bez ikakvih oznaka ili upozorenja.

Restoran je prihvatio odgovornost, u kontaktu je s odvjetnicima koji zastupaju obitelji, a osoblje restorana prošlo je poseban tečaj o mjerama sigurnosti i zaštite, kako se ovakav incident više ne bi dogodio.

Pročitajte više