Neopisiva bol i tuga: Shrvana obitelj i prijatelji u suzama se oprostili od tragično preminule braće

Foto: Facebook/Obiteljska fotografija

ĐAKOVŠTINA se u suzama oprostila od tragično preminule braće Leona i Josipa Vavre, a posljednji ispraćaj održan je u utorak na mjesnom groblju u Josipovcu Punitovačkom.

> Detalji tragedije kod Đakova: Majka se borila kao lavica da izvuče dječake iz vode

Školski prijatelji Leona i Josipa ispratili su ih bijelim ružama, a općina je proglasila tri dana žalosti zbog tragedije koju je pogodila obitelj Vavra.

Podsjetimo, u subotu u popodnevnim satima Policijska postaja Đakovo zaprimila je dojavu da se u Josipovcu Punitovačkom utopilo dvoje djece, odnosno dva brata.

Utopili su se tijekom igre u obližnjem tek iskopanom ribnjaku koji je udaljen dvjestotinjak metara od naselja. Riječ je o dječacima od 7 i 12 godina.

Nezapamćena tragedija

Majka Ana se kao lavica borila da ih izvuče van, no nije mogla sama. Tek kad je došao otac Branko uspjeli su izvući jednog dječaka. Drugog su izvlačili vatrogasci. Bili su tada u vodi već više od sat vremena, temperatura tijela im se opasno spustila i nisu pokazivali znakove života. Žurno su odvedeni u KBC Osijek, no tamo su nekoliko sati kasnije liječnici mogli samo proglasiti njihovu smrt.

"Meni više ništa ne treba", rekao je shrvani otac nakon što je obitelji općina ponudila pomoć.

"Braća su bila nerazdvojna. Krasna dječica, dobro odgojena, iz uzorne obitelji, djed prosvjetni radnik, otac je zaposlen, mama domaćica", kazala je za Glas Slavonije stanovnica susjednog mjesta. "Ma, što da vam kažem, tragedija kakva se ne pamti. Uzorni, dobri ljudi, dobra djeca", dodaje drugi sugovornik Glasa Slavonije.
 

Pročitajte više