nepravomoćna presuda u aferi "paška rebra": dodderu 1,5, oguiću 1,3 godine zatvora

U Županijskom sudu u Zadru danas su izrečene nepravomoćne presude sudionicima u aferi "Paška rebra";

bivši paški gradonačelnik Borko Oguić osuđen je na godinu i tri mjeseca zatvora, direktor zagrebačke tvrtke "Eurosped" Želimir Dodder zbog prijevare na godinu i pol, a bivši predsjednik Gradskog vijeća grada Paga Josip Ptičić oslobođen je optužbe.L

Bivši paški gradonačelnik Borko Oguić proglašen je krivim za jedno od osam kažnjivih djela za koja je optužen, t.j. da je kao gradonačelnik, nakon odluke Gradskog poglavarstva o prodaji 50 hektara zemljišta na Paškim rebrima, bez odluke Poglavarstva u ispravku natječaja dodao još 21 hektar, pribavivši tvrtki "Eurosped" više od dva milijuna tadašnjih njemačkih maraka imovinske koristi.

Direktor zagrebačke tvrtke "Eurosped" Želimir Dodder proglašen je krivim zbog prijevare jer je doveo u zabludu djelatnike Dubrovačke banke koji su mu izdali jamstvo na 5,4 milijuna njemačkih maraka a da za to nije priložio potrebne instrumente osiguranja.

Sudsko vijeće prihvatilo je imovinsko-pravni zahtjev Dubrovačke banke kojim ta novčarska kuća od Doddera traži odštetu od 28 milijuna kuna, pa se Dodderu zabranjuje raspolaganje nekretninama do pravomoćnosti pravorijeka.

Godine 1997. grad Pag je prodao "Eurospedu" zemljište na Paškim rebrima, koji je priložio jamstvo Dubrovačke banke.

Grad Pag se naplatio od Dubrovačke banke.

(Hina) ima vkn

Pročitajte više