Nesreća u rudniku u Turskoj, tri rudara poginula, 13 ostalo zatrpano

Foto: FAH

TURSKE spasilačke ekipe pokušavaju spasiti 13 rudara koji su ostali zatrpani nakon urušavanja rudnika, a u nesreći su najmanje trojica rudara poginula.

Vladin ured u jugoistočnoj pokrajini Sirt gdje je rudnik smješten objavio je da su dva od tri tijela pronađena nakon nesreće u četvrtak navečer.

"U zoru je ponovno počela potraga za još 13 radnika", rečeno je te se dodaje da su na mjestu događaja službe iz cijele regije te spasilački psi.

U očaju i napetom iščekivanju oko rudnika čekaju deseci članova obitelji zatrpanih rudara, potvrdio je fotoreporter AFP-a s mjesta događaja.

Rudnik u okrugu Sirvan u pokrajini Sirt u vlasništvu je privatne tvrtke, navela je  novinska agencija Andadolija ne imenujući tvrtku.

Nesreća se dogodila više od dvije godine nakon najteže industrijske nesreće u svibnju 2014. u kojoj je poginuo 301 rudar u urušavanju rudnika ugljena u Somi na zapadu Turske.  

Tužitelji su tražili doživotni zatvor za osam rukovoditelja rudnika u Somi u suđenju koje još traje.

Stručnjaci kažu da je učestalost nesreća u rudnicima u Turskoj znatno iznad prosjeka  a većina se događa u privatnim rudnicima.
 

Pročitajte više