Nestao Krunoslav Fahir, prvi svjedok "slučaja Glavaš"?

NAKON što je novinar Feral Tribunea Drago Hedl još u posljednjem broju tog splitskog tjednika objavio da je državno odvjetništvo dobilo potpun iskaz o privođenjima, mučenjima i ubojstvima srpskih civila koja je potvrdio i svjedok, najnovije informacije u slučaj su uplele i Državno odvjetništvo. Naime, zaštićeni svjedok nestao je još prošlog tjedna, iako se dosad navodilo kako je Mladen Bajić, državni odvjetnik, zaštićenog svjedoka sklonio zbog medija.

Na konferenciji za novinare koja je održana u nedjelju, osječanin Josip Fehir potvrdio je kako je njegov sin, kojeg se u kontekstu glavnog svjedoka dovodi u vezu s ubijenim civilima, nestao još prošlog tjedna.

Od svojih poznanika je otac glavnog svjedoka doznao i to da je njegov sin prošlog četvrtka oko 19:30 odvezen crvenim automobilom prema Zagrebu, i to u Državno odvjetništvo.

Josipov sin Krunoslav je 1991. godine imao samo 15 godina, ali je povremeno dolazio u Krizni stožer, kako bi vojsci donosio hranu i piće.

Josip je izjavio kako te večeri kad je stradala osoba koja se u medjima spominje kao žrtva ratnih zločina, njegov sin nije bio nazočan, niti je u zločinu sudjelovao.

"Ne zam je li moj sin uhićen i iz tog razloga odveden iz Osijeka, a ako je to učinjeno, na ovaj način prosvjedujem jer ne mogu pojmiti da se takvo zlo može staviti na teret mome sinu." -kazao je Fahir.

"Krunoslav se vodio kao pripadnik HV-a, ali nikad nije išao u nikakve akcije." - ogradio se svjedokov otac. 

Osječko-baranjska Policijska uprava izvjestila je  kako nije obaviještena o nestanku Krunoslava Fehira, no nakon samo nekoliko sati policijski su službenici posjetili dom Josipa Fehira, kako bi ga upozorili da je s njegovim sinom sve u redu. Iako otac zaštićenog svjedoka nije bio kod kuće, vijest su prenijeli njegovoj supruzi, kako javljaju sa Nove TV.

Pročitajte više