Nestao vlasnik zadnje zagrebačke videoteke. Majka i prijatelji mole pomoć

Foto:

U ZAGREBU je nestao Marko Jantol, vlasnik Pauka, posljednje zagrebačke videoteke. Jutros još uvijek nije pronađen, javljaju njegovi prijatelji. Prijatelji ga putem društvenih mreža intenzivno traže od jučer poslijepodne.

"Prijavila sam Markov nestanak na policiju. Nema ga nigdje. Molim vas ako ga netko vidi neka obavezno nazove policiju", napisala je njegova majka u jednom komentaru na Facebooku.

Policija je jutros objavila izvješće o nestanku. Kao datum nestanka navodi se 11.12., a piše da se osoba udaljila s mjesta prebivališta. Od drugih podataka navode da je Jantol visok 175 centimetara, ćelav je i slabije tjelesne građe. Na leđima ima tetovažu veličine 15 puta 15 centimetara.

Jantol se u javnosti pojavljivao periodično, uglavnom kao vlasnik posljednje videoteke u Zagrebu. Videoteka Pauk je otvorena krajem 90-ih i u najbolje doba imala je preko 20.000 članova. Sad je pred stečajem. "Mislim da nećemo opstati", rekao je kratko za Index prije nepuna dva mjeseca Jantol.

Na svom Facebooku Jantol ne objavljuje često. Po njegovim objavama može se vidjeti da je ljubitelj životinja, mačaka i pasa. Dva ljubimca su mu tako, vidi se u objavama, uginula u posljednja dva mjeseca. Od njih se oprostio emotivnim objavama. I njegova posljednja vidljiva objava posvećena je ljubimcu.

U listopadu istupio u javnost nakon što je krenula priča o stečaju: "Ne znam što da kažem - da se smijem ili plačem"

Jantol je u javnost istupio sredinom listopada nakon što su stigle informacije da je Trgovački sud u Zagrebu u predloženom stečaju Malog pauk-filma j.d.o.o, tvrtke koja upravlja posljednjom zagrebačkom videotekom, pozvao institucije da dostave uvjerenja je li taj dužnik vlasnik zrakoplova, plovila, nekretnina, primatelj dividende ili imatelj vrijednosnih papira.

Stečaj je krajem lipnja predložila Financijska agencija (Fina) zbog utvrđenog duga od 20.499 kuna, a sud je u postupku vezanom uz posljednju zagrebačku videoteku Pauk zatražio očitovanja Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i zaključno – Državne geodetske uprave. Tim je institucijama dan rok od osam dana, a protiv tog sudskog zaključka nije bila dopuštena žalba.

Jantol, voditelj videoteke u Ozaljskoj i suvlasnik jednostavnog društva s ograničenom odgovornošću (j.d.o.o), s temeljnim kapitalom od 100 kuna, rekao je kako je zapanjen uključivanjem ovako važnih institucija u predloženi stečaj. Naročito provjerom i zatraženim uvjerenjima posjeduje li on, kao dužnik, zrakoplov ili plovilo.

‘‘Ovo mi je prva vijest. Nemam teksta, ne znam što da kažem – da se smijem ili plačem‘‘, kazao je Jantol. Dodao je i kako zna da je dužnik te priznaje da ima zaostatke u plaćanju. "S jedne strane je Netflix, a s druge videoteka Pauk s dvadesetak tisuća kuna duga. To je borba s vjetrenjačama. No, u borbi s običnim preživljavanjem u ovim vremenima krize nisam samo ja ugrožen. Ljudi čuvaju svaku kunu i ne znaju što će biti sutra. Ugroženi su i svi obrti u susjedstvu na zagrebačkoj Trešnjevci‘‘, kazao je u listopadu. 

Razvoj događaja pratite na Indexu

Pročitajte više