NeT, TV Dalmacija i GTV Zadar prodane srpskom poduzetniku Željku Mitroviću

POZNATI srpski poduzetnik i vlasnik TV Pinka Željko Mitrović, potvrdio je beogradskom Tanjugu svoj ulazak na hrvatsko medijsko tržište, odnosno početak emitiranja istoimenog kanala u Hrvatskoj. Televizijski program krenuo bi do kraja ove godine i to nakon što se umreži devet lokalnih televizijskih kuća, od kojih je neke već i otkupio.

Najviše interesa pokazao je za sisačko-moslavački NeT, kojeg je prije desetak dana platio 2,5 milijuna eura. Takvo ulaganje Mitrović drži zahvalnim zbog velike gledanosti koju ta televizija postiže, ali i zbog područja kojeg svojim signalom pokriva - program je vidljiv u središnjim hrvatskim županijama, a može se pratiti i u Zagrebu. Osim toga, Hrvatsko je vijeće za telekomunikacije 28. travnja NeT-u dodijelilo koncesiju za narednih 12 godina.

Na "stožerni" NeT spojit će se i GTV Zadar te TV Dalmacija, koje je Mitrović također preuzeo, dok su pregovori s riječkim RiTV-om još uvijek u tijeku.

Mitrović najavljuje kako će u skorije vrijeme obznaniti kupnju još nekih lokalnih televizijskih kuća koje se, kako je istaknuo, protežu od Splita, preko Istre, do Slavonije, kao i to da će u Zagrebu s radom krenuti produkcijski centar. U potonjem bi se snimale emisije za hrvatsku verziju TV Pinka, a "šuška" se da bi je vodio novinar i skladatelj Mario Mihaljević.

Ig.M.
Foto: Blic

Pročitajte više