Nevenka bi poticala demografsku obnovu, Kerum zaziva Isusa da mu da snage, pameti i mudrosti

Foto: Index

KERUMOV Željko Kerum - HGS otpočeo je kampanju pod križem na Marjanu. Danas se prije 71 godinu oslobodio Split od okupatora, ali Kerum i njegovi nisu ni slova o tome. Šef stranke nekoliko je puta zazvao Božju pomoć, a neskriveno se ponudio HDZ-u, jer je on, kako kaže, desna opcija. 

"Borit ćemo se za malog čovjeka..."

Nevenka Bečić, sestra Željka Keruma, bivša predsjednica Gradskog vijeća Splita i saborska zastupnica HGS-a traži podršku birača.

"Štitit ćemo hrvatske nacionalne interese. Hrvatskoj prijeti demografski slom. Mi znamo kako ga zaustaviti, ako budemo imali granične mandate, inzistirat ćemo da se zaštiti majčinstvo. Djece se sve manje rađa. Pet do 12 je da nešto poduzmemo", kazala je Bečić.

Unatoč tome što je pred potpunu propast Kerum d.o.o. napustila kormilo tvrtke te ostavila stotine milijuna kuna dugova, Bečić kaže da će inzistirati na pravima malog čovjeka.

"Zakoni se danas donose zbog interesnih skupina. Tome treba reći: "Dosta". Borit ćemo se za malog čovjeka, radnika, ribara, obrtnika, poduzetnika. I dosad smo imali namjeru napraviti što više za Hrvatsku, ali sa dva zastupnika u Saboru nismo mogli puno toga. Ipak se naš glas čuo. Poklonite nam vaše povjerenje", pozvala je Bečić.

Kerum zaziva Isusa da mu da snage, pameti i mudrosti

Željko Kerum pozvao je najprije sve okupljene da se prekrste.

"Nismo se prekrstili kada smo došli pa idemo sad to sad napravit. Nismo slučajno izabrali ovo sveto mjesto. Naša konkurencija otvorila je kampanju ispred Tuđmanovog spomenika. To mi je drago, jer je taj spomenik dignut u mom mandatu. Nismo im htjeli raditi konkurenciju. Ovo je sveto mjesto, nadam se da će nam Isus Krist dat snage, pameti i mudrosti da izvučemo Hrvatsku iz krize", kazao je Kerum.

Požalio se kako ga kritiziraju zbog listi, na koje je stavio mnoge članove uže i šire obitelji.

"To je bez osnova. Sve su to ljudi iz Splita, Solina, Dugopolja, Makarske, iz Dalmacije. A ne kao neki, koji su dovukli ljude sa strane", ustvrdio je Kerum. 

"Imamo djela iza sebe, nismo lagali narod"

Osvrnuo se i na brojna dostignuća iz mandata gradonačelnika, a naročito je istaknuo humanitarno djelovanje. 

Mi imamo djela iza sebe. Nismo lagali narod. Ponosan sam na ono što smo napravili. Vrtići, donacije za školske knjige, obnova cesta i mostova, sve POS-ove stanove napravio je Željko Kerum, Zapadna obala, spomenik Tuđmanu. Moje humanitarno djelovanje premalo je istaknuto. Još 1993. godine bio je naslov u novinama "Veliko srce Željka Keruma". Tada sam donirao četvrtinu kapitala. Jasno je kakav je naš program. Mi smo za građane, narod. Možemo stat pred ljude i pogledat ih u oči. Rijetko koja je stranka kao naša vratila građanima novac koji smo dobili. Neka Bog čuva sve nas, Dalmaciju i Lijepu našu Hrvatsku. Neka nas Isus Krist blagoslovi i da snage i volje doprinesemo razvoju Hrvatske", kazao je Kerum. 

"U HDZ-u ima puno pametnih ljudi, ali i puno uhljeba"

Uvjeren je da će proći u Sabor, i to ne samo on, nego još kandidata s njegovih lista u 9. i 10. izbornoj jedinici.

"Nikad lakše će biti ući u Sabor. Konkurencija je nikakva. Nas se malo spominje, ali se nadam da će se uz Božju pomoć razočarati. Ja sam desno orijentiran, to je moj svjetonazor i mogu surađivati sa HDZ-om. Tamo ima puno pametnih ljudi, ali i puno uhljeba. Nećemo ograničavati svojim uvjetom, a to je da Ministarstvo turizma bude u Splitu", zaključio je Kerum. Po njemu, Hrvatska ne može funkcionirati bez HDZ-a, ali i bez SDP-a.   

 

Pročitajte više