Nevenka Cerovsky, nova potpredsjednica za financije i strateški razvoj Atlantic Grupe

GĐA. NEVENKA CEROVSKY bit će od sredine listopada nova potpredsjednica Atlantic Grupe za financije i strateški razvoj.

Gđa. Cerovsky je u Plivi radila na ključnim projektima kojima je Pliva postala jedna od vodećih kompanija u srednjoj i istočnoj Europi. Gđa. Cerovsky je bila voditeljica registra dionica., direktorica financijskog razvoja, dok je promaknućem na mjesto financijske direktorice Plive, gđa. Cerovsky sudjelovala u Plivinim pregovorima i izlasku na Londonsku burzu 1996. godine.

Nakon toga gđa Cerovsky je obnašala dužnost direktorice Divizije kozmetike Plive te je uspješno vodila proces restrukturiranja i organiziranja Divizije kozmetike u Plivinu tvrtku kćer – Nevu čija je bila direktorica.

Prelaskom u Podravku postala je članica Uprave Podravke zadužena za financije, gdje je provela kompletno refinanciranje i mijenjaje financijske strategije Podravke.

K tome, gđa. Cerovsky koordinirala je izdavanje višestrukih tranši komercijalnih zapisa te sudjelovala u akvizicijama u zemlji i inozemstvu. Pod vodstvom gđe. Cerovsky, Podravkine su dionice proglašene najlikvidnijima na Zagrebačkoj burzi 2001 i 2002. godine, te je Podravka dobila 2002. godine nagradu Euromoney za korporativno upravljanje.

Gđa. Cerovsky članica je Državnog savjeta za poreze Ministarstva financija RH i članica Nadzornog odbora Zagrebačke burze. Scott Ferguson, dosadašnji potpredsjednik Atlantic Grupe, prelazi u privatni konzultantski biznis.

Pročitajte više