Nevoljama nikad kraja: Šefu viškog Centra za socijalnu skrb još tri godine zatvora

ANĐELKO STANOJEVIĆ, bivši šef viškog Centra za socijalnu skrb, osuđen je nepravomoćno na jedinstvenu kaznu od tri godine zatvora zbog malverzacija sa zemljištem poslovno nesposobne Jelene S. Drugooptuženi, Zagrepčanin Damir Crnički, oslobođen je jer sudsko vijeće suca Brune Kleina nije moglo pouzdano utvrditi da je počinio djelo. 

"Kako sam napravio ovoliko propusta?"

Njegova pokojna majka kupila je zemljište i staru kuću na predjelu Voljak za prepovoljnu cijenu od 67 tisuća kuna premda je vrijednost nekretnina bila gotovo pet puta veća. Rješenje je izdano bez procjene Porezne uprave. Na isti način je prodana i kuća u VIsu za skromnih 56 tisuća kuna iako je vrijednost bila 400 tisuća kuna.

O imovini je, inače, skrbio Blaž S. Nakon njegove smrti 2006. godine, Stanojević je od udovice primio 10 tisuća eura i devet tisuća kuna od prodanih nekretnina. Novac je zadržao, a novog skrbnika nije ni imenovao. Čudi se kako je napravio ovoliko propusta. Zaboravio je odrediti novog skrbnika jer je bio prezaposlen, pravdao se sucu Bruni Kleinu.

Stanojević je, inače, već osuđen na tri i pol godine zatvora zbog malverzacija sa zemljištem u vlasništvu obitelji Cesareo u uvali Barjoška, nedaleko od Komiže. 

Tad mu je izrečena zabrana obavljanja rukovodeće djelatnosti u trajanju od tri godine. Sudac Klein danas se odlučio na istovrsnu sigurnosnu mjeru. Stanojevića na objavi presude nije bilo.

Pročitajte više