Direktor New York Timesa najavio kraj tiskanog izdanja novina

Screenshot: YouTube
 
DIREKTOR New York Timesa izjavio je da će tiskano izdanje novina izlaziti još možda 10 godina, javlja CNBC.
 
Mark Thompson, direktor New York Timesa, izjavio je da će tvrtka "nastaviti s razvojem digitalne prisutnosti te ponovo procijeniti potražnju za tiskanim izdanjem". New York Times je u posljednja 3 mjeseca 2017. godine dobio 157.000 novih digitalnih pretplatnika, dodao je.
 
Thompson je rekao da želi da tiskano izdanje "preživi što je dulje moguće", ali priznaje da "vjerojatno ima rok trajanja": "Odlučit ćemo kad vidimo ekonomske pokazatelje. Možda će doći vrijeme kada tiskanje novina više neće imati smisla", izjavio je Thompson u ponedjeljak.
 
Prva novinska organizacija na svijetu s više od milijun digitalnih pretplata
 
Prihodi od digitalnih pretplata za New York Times porasli su za više od 51 posto u posljednja tri mjeseca 2017. u odnosu na isti period 2016. Vrijednost dionica tvrtke porasla je ove godine više od 20 posto, piše CNBC. Pod Thomsonovim vodstvom, New York Times je postala prva novinska organizacija na svijetu s više od milijun isključivo digitalnih pretplata.
 
"Nema sumnje da više zarađujemo na pretplatnicima na tiskano izdanje. Međutim, digitalnih pretplata možemo imati mnogo, mnogo više. Već imamo više digitalnih pretplatnika od onih za tisak. Digitalno izdanje raste vrlo brzo", rekao je Thompson. 

NYT CEO: In a few years, I suspect digital revenue will surpass print from CNBC.

Pročitajte više