News of the world ponudio 1,5 milijuna funti za povratak Maddie McCann

BRITANSKI list News of the world ponudio je 1,5 milijuna funti nagrade za siguran povratak nestale djevojčice Madeleine McCann. Za kampanju "Pronađimo Maddie" zvijezde i poslovnjaci su odvojili velike novčane svote, što je ujedno dovelo i do najveće nagrade ponuđene u novinskoj povijesti.

Početna svota koju su News of the world zaprimili bila je 250 tisuća funti, no još veći iznos je donirala autorica Harryja Pottera, J. K. Rowling, koja ih je zamolila da ne otkrivaju iznos njene donacije. Rowling je inače udana za portugalskog novinara, dok je njena prva kćer rođena u Portugalu, nedaleko od mjesta gdje je mala Madeleine nestala.

Još neki od donatora, koji žele ponovno ujediniti djevojčicu s obitelji su - Philip Green, Richard Branson, Bill Kenwright, Eggert Magnusson, John Madejski, Jacqueline Gold, Wayne Rooney i Michael Vaughan.

Madeleinein otac Gerry je izjavio kako je "veoma sretan i zadovoljan ovim postupkom", te dodao da je "sve što će pridonijeti publicitetu potrage i više nego dobrodošlo".

Podsjetimo, Madeleine je iz hotelske sobe u portugalskom odmaralištu, u kojoj su je roditelji ostavili sa preostalo dvoje mlađe djece, za vrijeme dok su večerali u obližnjem restoranu, nestala 3. svibnja prošle godine. Od tada su stizale brojne dojave o tome da je djevojčica viđena u raznim zemljama, no nažalost sve su se pokazale lažnima.

A.P.
Foto: News of the world

Pročitajte više