Nije šala, HDZ je konferenciju u Bruxellesu nazvao "Uspješna priča o Hrvatskoj"

Foto: Goran Stanzi/ Pixsell

HDZ je konferenciju koju je organizirao u Bruxellesu nazvao "Uspješna priča o Hrvatskoj". Iako naziv zvuči kao nekakva internetska zezancija, riječ je o ozbiljnoj konferenciji koju je povodom pet godina Hrvatske u EU organizirala Dubravka Šuica, a na njoj je govorio Andrej Plenković.

„Success Story of Croatia" originalni je naslov ove konferencije na kojoj su, osim Plenkovića, sudjelovali predsjednik Europske pučke stranke Joseph Daul, predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani, predsjednik Kluba zastupnika Europske pučke stranke Manfred Weber te predsjednica EPP Women i bivša zastupnica u Europskom parlamentu Doris Pack.

"Činjenica da će ovdje doći ključni čelnici Europskog parlamenta i političkih stranaka još je jedna poruka uvažavanja, priznanja i rada svih naših političkih predstavnika, ali i stručnjaka koji rade u ovdje u institucijama", hvalio se Plenković.

Doduše, nije jasno o kojoj uspješnoj priči HDZ-ovci pričaju.

Hrvatska je po brojnim parametrima na samom začelju Europske unije. Hrvatska je zemlja koja ima najsporiji rast i abnormalno visoke poreze kojima se guši poduzetništvo. Cijela zemlja robuje stotinama tisuća preplaćenih uhljeba koji su zajahali bezbrojne institucije i državne firme. A svakim ih je danom sve više. U isto vrijeme, tisuće mladih ljudi, onih o kojima ovisi budućnost zemlje, odlaze da se ne vrate. Svaki dan smo sve stariji, a omjer umirovljenika i zaposlenih gotovo se izjednačio. Također, velika većina umirovljenika nije odradila puni radni vijek, njihove penzije zarađuje netko drugi.

>> KAKVA TRULEŽ Probali smo na jednom mjestu skupiti po čemu je sve Hrvatska najgora

Korupcija i nepotizam, za koje velikim dijelom možemo zahvaliti upravo HDZ-u, razaraju hrvatsko društvo koje je zbog perspektivnosti zarobljeno u nekim prošlim vremenima.

A vladajući u Bruxellesu pričaju o nekakvoj uspješnoj priči.

Pročitajte više