Nije samo 50 tisuća kuna: Iz stana profesora Goića odnijeli 200 tisuća eura?!

Foto: Google sterrt view

HENRIK JARC i Galen Marković, prošlog tjedna uhićeni zbog pljačke profesora splitskog FESB-a Ranka Goića, sumnjiče se ne samo da su uzeli 50 tisuća kuna, za što se sudi Omišaninu Toniju Kadriću, nego i da su iz stana na splitskom Žnjanu odšetali sa čak 200 tisuća eura.

Kadrić je uhićen dan nakon pljačke sredinom prosinca prošle godine kada je došao po novac koji je profesor Goić trebao donijeti iz banke. Radilo se o 80 tisuća eura. Državno odvjetništvo provelo je istragu i podiglo optužnicu kojom Kadrića terete samo za 50 tisuća kuna, ne i ostatak.

Sada je šteta višestruko veća i to okrivljenike stavlja u značajno nepovoljniji položaj i zbog sankcije koju će im sud eventualno izreći ako im se dokaže krivnja, ali i zbog imovinsko-pravnog zahtjeva kojeg će Goić sasvim sigurno postaviti. 

Profesor isprva nije primijetio nestanak dvjestotinjak tisuća eura. Provjerio je što je s novcem nakon što mu se policija obratila sa informacijom da je i taj novac opljačkan te je otkrio da je nestao.  

Kadriću je suđenje u tijeku, a Državno odvjetništvo vodi istragu protiv H. J. i G. M. koji su smješteni u istražni zatvor da ne utječu na svjedoke, ali i ne ponove djelo s obzirom da su već osuđivani. Navodno su privukli pažnju policije zbog neumjerene potrošnje. Novac kod njih nije pronađen.

Pročitajte više