Nije ubio: Dino Dragičević dobio dvije godine zatvora za smrt Damira Šuće

DINO DRAGIČEVIĆ nije ubio Damira Šuću, već se radilo o nesretnom slučaju, konstatirao je danas splitski Županijski sud. Dragičević je, stoga, osuđen na dvije godine zatvora zbog nehajnog prouzročenja smrt, a ne ubojstva, kako je glasila kvalifikacija Državnog odvjetništva.

Nije čuo da je metak u cijevi...

Slučaj je definitivno prelomila rekonstrukcija na mjestu Sućinog stradavanja na Vidovoj gori iznad Nerežišća na Braču. Vještak balističar Damir Tomašek zaključio je da Dino nije morao čuti repetiranje pištolja, jer se nalazio 30-ak metara dalje od Šuće. Primio je tako oružje u ruke nesvjestan da se metak nalazi u cijevi. Oružje je opalilo, a metak pogodio nesretnog Šuću u sljepoočicu...

U takvoj situaciji, nije bilo druge nego ići u korist okrivljenom, zaključio je sudac Damir Romac.

Pobjegao i pištolja se riješio na pola kanala, ali nije kriv...

Kaže da nije bitno što je Dragičević pobjegao nakon što je vidio da je Šuća pao mrtav. To ne mora automatski značiti da je počinitelj kaznenog djela, jer je to česta reakcija, obrazložio je sudac. Dino je pobjegao, Šuću je ostavio mrtvog u lokvi krvi, nije zvao ni Hitnu, ni policiju, već se ukrcao na trajekt, a pištolja riješio na pola Bračkog kanala. Nikada nije nađen.

Romac je osudio Dragičevića na dvije godine, koliko je ovaj već i proveo u pritvoru tako da ukoliko presuda ostane na snazi, neće ni morati na služenje kazne zatvora. Sud smatra da je kazna primjerena. Dragičević je u doba Šućinog stradavanja u kolovozu 2007. godine bio golobradi 18-godišnjak, izrazio je žaljenje, zaželio da je on bio na Šućinom mjestu...

Obitelj stradalog i njihova odvjetnica: "Sramotna presuda"

Otac Damira Šuće šokiran je presudom i ne može vjerovati da je Dragičević dobio samo dvije godine zatvora. I njegov sin je bio 18-godišnjak kada ga je ubio metak ispaljen iz pištolja kojeg je držao Dino.

"Ovo je sramota. Pa nema nijednog dokaza da se radilo o nesretnom slučaju. Nakon rekonstrukcije optužba je i podebljana, a sud ovako. Nisam se nadao ovakvoj presudi. Radilo se o klasičnoj likvidaciji, to i danas tvrdim. Pa postoje i fizički dokazi da su na mjestu ubojstva mog sina bile još dvije osobe", kazao nam je otac pokojnog Damira Šuće. 

"Sramota", povikala je njegova odvjetnica Doris Košta sucu Romcu na izlasku iz sudnice. I odvjetnica Košta smatra da nije trebalo doći do prekvalifikacije djela, i ona je uvjerena da se radi o ubojstvu, a ne nesretnom slučaju.

Pročitajte više