Niko Kranjčar nije stigao na sprovod, Pokrovac ubijen iz škorpiona?

NA  MIROGOJU je pokopan Dinko Pokrovac. Među osobama koje su došle odati posljednju počast bilo je preko tisuću ljudi, a uz tugujuću rodbinu, prijatelje i poznanike na sprovodu su bile osobe većinom iz sportskog miljea.

Među poznatijim osobama pogrebu su prisustvovali Davor Šuker, Miroslav Ćiro Blažević, Zdravko Mamić, Igor Štimac, Reno Sinovčić, Boris Živković, Zlatko Kranjčar, Dubravko Šimenc, Dino Drpić i Mario Carević.

Niko Kranjčar zbog kvara aviona nije mogao poletjeti iz Splita, a vremena da stigne autom više nije bilo, pa najpoznatiji Pokrovčev igrač nije prisustvovao njegovom posljednjem ispraćaju.

Kako piše Jutarnji list, policija sumnja da je Pokrovac ubijen iz vatrenog oružja marke Škorpion.

Dubravko Novak, zamjenik PU zagrebačke izjavio je da policija temeljitom kriminalističkom obradom u slučaju ubojstva Dine Pokrovca ide u dobrom smjeru i dovoljno brzo.

"Mogu vam reći da smo objavljivanjem fotorobota dobili nekoliko korisnih informacija kojih dio provjeravamo. Neke smo već provjerili, odnosno te su osobe eliminirane kao mogući počinitelji ubojstva. Dobili smo podatke i u drugom smislu, koje Sektor kriminalističke policije također provjerava. Nikakve specijalne stvari koje bi nam mogle štetiti u daljnjoj istrazi ne možemo, naravno, iznijeti."

Načelnik Sektora kriminalističke policije rekao je da je policija od objavljivanja fotorobota dobila 7-8 informacija koje se uglavnom odnose na mogući identitet osobe sa crteža: "Dobili smo i neke podatke o osobama koje bi na bilo koji način mogle biti povezane s ubojstvom. Te informacije provjeravamo pa ćemo ih dodatno kvalitetno razraditi i obraditi. Par provjera je u tijeku."

Jutarnji list nagađa da se, prema konferenciji za novinare koja je održana, može zaključiti da policija ima indicije tko bi mogao imati veze s ubojstvom Dine Pokrovca.

(Foto: )

Pročitajte više